Dr. Michael Laitman

Létezik Isten?

Kérdés: Hogy válaszol az ember az Isten létezését firtató belső kérdésekre? Létezik vagy sem? Önben felmerül egyáltalán a kérdés?

Válasz: Nem, nem merül fel. Isten nem létezik.

Kérdés: Miként lehet megfelelni erre a kérdésre?

Válasz: Ha nincs Isten, nincs kérdés.

Kérdés: Nem lenne rá szükség, hogy mégis találjunk valami mást? Valamilyen törvényt vagy bármit. Hogy lehetséges, hogy nincs semmi, és ennyi?

Válasz: Nevezzük az Istent a világegyetemnek, és egyben annak az alapvető törvénynek, ami teljes mértékben magában foglal mindent. Nevezzük Teremtőnek!  

Van egy központi, tökéletes és örökéletű erő. Hogy efölött mi történik, arról nincs tudomásunk. A Kabbala rövidre zárja a kérdést, és így fogalmaz: „Csakis a teljes korrekciót követően fognak ilyen minőségek felszínre bukkanni benned, amik lehetővé teszik, hogy feltárd a Teremtőt.” Azaz felfedezed a világ Felső Erejét, ez hatással lesz rád, és a teljes anyagi világra.

Tehát kérlek, fedezd fel ezt az erőt, érd el a szintjét, aztán majd beszélgetünk. Ma még nem leszel rá képes, hogy felfogd, mi történik ott, mivel itt, a földi életben másfajta elmére, eltérő érzésekre és minőségekre van szükséged.

[276722]
KabTV “Kérdezd a Kabbalistátt” 18/12/31
Forrás: Is There A God Or Not? | Laitman.com
65 queries in 0,606 seconds.