Dr. Michael Laitman

Ösztönzés, hogy a Teremtőhöz forduljunk

528.02

Kérdés: Annak érdekében, hogy egyetlen Erőt lássak minden tárgy és jelenség mögött, meg kell találnom magamban a vágyakat, amelyek támogatják ezt az elképzelést?

Válasz: Nem, nem fogsz tudni ilyen vágyakat találni magadban. A megfelelő csoportban kell lenned, ahonnan meg tudod kapni ezeket.

Tény, hogy egyikünk sem vágyik az egységre lépésre. Nincs bennünk adakozási vágy. De amikor egy csoportba gyűlünk össze, és látjuk, mennyire önzőek vagyunk, mennyire nem akarjuk, sőt megvetjük ezt az egységet, akkor kezdjük csak megérteni, hogy milyen messze vagyunk a spirituális minőségtől, a Teremtő minőségétől.

Akkor nincs más választásunk, mint kipróbálni mindenféle mesterséges technikát, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, hogy elérjük azt az állapotot, amikor kérjük a Teremtőt, hogy egyesítsen minket.

Minden csoportmunka abból áll, hogy példát mutatunk az egymás közötti kapcsolat iránti törekvésre. Noha nincs meg bennünk ez a természetes törekvés, de amikor ezt mesterségesen megtesszük, példát mutatunk barátainknak.

Ennek eredményeként olyan állapotba kerülünk, amelyben úgy tűnik, hogy egyesülésre törekszünk, de valójában nem érjük el azt. Itt jelenik meg a különbség a kívánt állapot, és a valóság között. Ez a különbség ösztönzést ad arra, hogy a Teremtőhöz forduljunk.

[276626]
KabTV “Spirituális Állapotok” 19/40/15
forrás: https://laitman.com/2021/01/an-impetus-to-turn-to-the-creator/
65 queries in 0,615 seconds.