Dr. Michael Laitman

Hogyan lehet a Teremtést tökéletessé tenni?

610.2

A Teremtőnek van egy nagy problémája – Ő tökéletes. Hogyan hozhat létre valamit önmagán kívül, ami szintén tökéletes? Sőt, ha tökéletes, akkor hogyan lehet más, mint Ő? És ha van valami, és annak feltétlenül hasonlítania kell a Teremtőre, akkor mi van az Ő tökéletességével? Ez egy dilemmát vet fel.

A mi szempontunkból úgy tűnik, hogy a Teremtő lényege felfoghatatlan, de akkor mi történik általánosságban? Mihez kezdjen a Teremtéssel?

Kiderült az, hogy ahhoz, hogy a Teremtés tökéletes legyen, a Teremtővel ellentéteset kell létrehozni, hogy ez az ellentét az Ő hasonlatosságában valósuljon meg. Bár kezdetben a Teremtés ellentétes, azaz abszolút tökéletlen, átalakulása következtében hasonlóvá válik a Teremtőhöz.

A teremtésnek át kell vennie a Teremtőtől a tökéletességét, és be kell öltöznie abba. Akkor mindkettőjük egyenlő lesz a külső kifejeződésben, és ez elvezeti őket a teljes összetapadáshoz, hasonlósághoz, a teljes szeretethez és viszonossághoz.

De a Teremtés belsejében még mindig marad egy pont, amely teljesen ellentétes a Teremtővel, vagyis azt a vágyat jelenti, hogy csak önmagának szerezzen örömet, önmagáról gondolkodjon és önmagára vigyázzon. Így a Teremtés különbözni fog a Teremtőtől.

Ezért a Teremtő tökéletessége az Adakozás és a Szeretet-természetében rejlik. A Teremtés tökéletessége akkor nyilvánul meg, amikor hasonlóvá válik az ember Teremtőhöz.

[275736]
KabTV “Kabbala – Az élet tudománya” 18/03/01
forrás: https://laitman.com/2021/01/how-to-make-creation-perfect/
65 queries in 0,127 seconds.