Dr. Michael Laitman

Mikor kezdődhetnek újra a csoportos események?

942

Kérdés: A pszichológusok szerint, amikor az ember hosszabb ideig el van szigetelve a többiektől, 29%-kal nő a halálozás kockázata. Az ok feltehetőleg abban keresendő, hogy a társas érintkezés enyhíti a stressz által generált negatív hatásokat. Az online kapcsolat jobb a semminél, de nem helyettesítheti az élő találkozást. 

Mit gondol, a fizikai kapcsolatfelvételt teljes egészében, káros egészségügyi következmények nélkül felválthatja a virtuális kapcsolódás?

Válasz: Még is úgy gondolom, hogy az ember társas lény. Muszáj, hogy kommunikáljon másokkal. Szükséges, hogy egy csoport, társaság, család vagy közösség részének tekintse magát.

Kérdés: A másik nehézség, hogy nem látogathatunk koncerteket vagy sporteseményeket, nem élhetjük át a közösségi izgalmat, nem részesülhetünk a különféle csoportélményekben. Mi helyettesítheti a csoport adta élményeket, amiket majdnem egy éve kénytelenek vagyunk nélkülözni?

Válasz: Azt hiszem, hogy a természet célja mindezzel az, hogy altruista és nem egoista szempontból értékeljük újra a szociális érintkezések jelentette közelséget. Arra akar rávenni minket, hogy azért menjünk eseményekre, hogy örömben részesítsünk másokat, és ebben találjuk meg saját örömünket.

A csoportos rendezvények vissza fognak térni, nem tűnnek el végérvényesen. Csak az a szándék változik meg, amivel kilátogatunk egy focimeccsre: az váltja ki a boldogságunkat, ha másoknak örömet okozunk. A játékosok is azért rúgják a labdát, hogy a közönséget jókedvre hangolják. 

[275915]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/10/30
Forrás: When Will Group Events Resume? | Laitman.com
65 queries in 0,131 seconds.