Dr. Michael Laitman

Az adakozás tulajdonságát miért csak egy csoportban érhetjük el?

Kérdés: Ebben a világban miért csak egy csoportban végezhetünk belső munkát? Végül is a csoport tagjaihoz való hozzáállásom korrigálatlan még. 

Válasz: A spirituális világ az adakozás minősége, az adakozás cselekedete maga az ember egójából kiidulva. Ha nem vagy csoportban, és nem a köztetek lévő kapcsolat révén hoztátok létre magatokban ezt a tulajdonságot, akkor nem vagytok képesek adakozni.

A csoportban való adakozás mellett neked a Felső Fényhez is kapcsolódnod kell, amely lehetővé teszi ezt. Ehhez valóban és komolyan kell dolgoznod önmagadon, és nagyon bonyolult állapotokkal találkozhatsz, ha nem akarod ezt megtenni.

Elmerülhetsz a Kabbala bölcsességének tanulásában anélkül, hogy azt a gyakorlatban felhasználnád. Ez a fajta tanulás sokat meg fog magyarázni a világról, és egyfajta békét, függetlenséget és megfelelő hozzáállást ad az élet különböző eseményeihez. Sokmindent feltársz és sokat fogsz tudni, még a Felső Fény elérése nélkül is, és az életed érdekes lesz.

De ha aktívan részt akarsz venni a Felső Világ rendszerében, akkor barátok között kell lenned, és teljes erőbedobással meg kell próbálnod elérni az adakozás tulajdonságát.

[242155]
KabTV ’“Kabbala Alapjai” 18/11/25
forrás: https://laitman.com/2021/01/why-is-it-possible-to-acquire-the-attribute-of-bestowal-only-in-a-group/
65 queries in 0,122 seconds.