Dr. Michael Laitman

Min alapul a helyes MAN (ima)?

Kérdés: Min alapul a helyes MAN (ima)? Hogyan érezhetjük a lényegét?

Válasz: Nagyon egyszerű, MAN-t nem emelhetsz önmagad számára. Emelhetsz egy barátért, és még jobb ha az egész csoportért. “A vágyam helyett elfogadom a vágyadat, és elkezdek érted kérni.” Ez minden.

Jó dolog, ha az egész csoport ezt teszi. Azt mondják, hogy az ember nem szabadíthatja ki magát a börtönből, hanem csak a barátai szabadíthatják ki. Ez mindannyiunk számára egyformán igaz, mivel mindegyikünk mindenki mást szabadít ki a börtönből. Csak akkor szabadulhatunk meg az egoista börtöntől, ha a barátok értünk imádkoznak.

Az imádkozás azt jelenti, hogy kérem a Teremtőt, hogy korrigálja a barátomat, és ezt mindenkinek meg kell tennie. Ha kilenc barátért kérek a tízesben, akkor szükségszerűen én leszek a tizedik. Nem kell magamért kérnem, mert a kilenc Szfíra mindent meghatároz, a Malchut (én) pedig belőlük származik.

Mindaz, ami meg lett adva az embernek, nem azért lett megadva, mert kérte azt, hanem azért hogy ne kelljen kérnie. Ezt nevezzük „önmagunk fölé emelkedésnek”, önmagunk korlátozásának (tzimtzum). Ehelyett el kell fogadnom az első kilenc Szfírát, vagyis társaim minden vágyát. Ha így építem újjá magam, létrehozok egy részt magamból, amely a Teremtőhöz fordulhat. Ezt hívják Partzuf-nak..

[242493]
TV „Kabbala alapjai” című cikkéből, 19.02.06
forrás: https://laitman.com/2021/01/what-is-correct-the-man-prayer-based-on/
65 queries in 0,153 seconds.