Dr. Michael Laitman

A legfogékonyabb halgatóság

944

Kérdés: Ön a spirituális vezetőnk ebben a világban. Van arra magyarázat, hogy egy ilyen világméretű csoport tanára miért éppen orosz anyanyelvű?

Válasz: Különféle okokból manapság az orosz ajkú hallgatóság a legbefogadóbb a világon. 

Először is, a zsidó lakosság a cári Oroszországban és Kelet-Európa területén lakott, ami a Kabbalista nézetek szempontjából igen megtermékenyítőleg hatott erre a régióra. Ez nagyon fontos. Maga a föld kezdte kitermelni magából a Kabbalistákat. 

A második ok: a 16. századtól, ARI idejétől fogva a Kabbala Bölcsessége fokozatosan került feltárásra. Noha ARI Izrael földjén, Cfat városában élt, a tanok orosz területen, a zsidók által sűrűn lakott Litvánia, Fehéroroszország és Ukrajna körzeteiben fejlődtek, ugyanott, ahol a Kabbalisták is éltek. 

Számos ma is híres és általunk is gyakran tanulmányozott Kabbala könyv íródott a 17. és 19. század között ezen a területen. Vagyis regionális szempontból Oroszországot tekinthetjük a modern Kabbala szülőhelyének. Ez az oka, hogy a zsidó lakosság egy része, sőt, nem is csak a zsidók, akik itt nőttek fel, nagyon kedvezően rezonálnak a Kabbalára, és óriási erők vonzzák őket a spiritualitás eléréséhez.

Látom ezekben az emberekben a Kabbala tanulása iránti fokozott hajlandóságot, és meleg üdvözlettel fogadom őket. Igyekszem biztosítani, hogy kielégítsem spirituális sóvárgásukat.

A Kabbala Tudománya hozzásegít minket, hogy tisztában legyünk az élet jelentésével, és a teremtés egészének szerkezetével. Elmagyarázza, miként működik a rendszer, és hogyan tud az ember hatást gyakorolni rá.

Tehát nagyon úgy tűnik, nem véletlen, hogy én is oroszul beszélek. A hébert csak a Kabbala tanulás keretein belül sajátítottam el, azonban az anyanyelvem orosz, ezen a nyelven érzek és gondolkodom. Nem tudok ettől az alaptól megválni, noha már 1974 óta Izraelben élek. Ez a sorsom.

KabTV “Kabbala Alapjai” 18/12/02
[243236]
Forrás: The Most Receptive Audience | Laitman.com
65 queries in 0,147 seconds.