Dr. Michael Laitman

Kivel alkossak csoportot?

525

Kérdés: Kevés ember képes kapcsolódni a legközelebbi hozzátartozóihoz, mint a szülő, házastárs vagy gyerekek. Hogyan alakíthatok ki egységet más gyerekeivel, ha a sajátjaimmal ez nem megy?

Válasz: Nem más emberekkel és mások gyerekeivel hozunk létre egységet, hanem hasonló gondolkodású társainkkal, akiknek a célja megegyezik a miénkkel: felülemelkedni egoista természetünkön, és megérezni a magasabb erőket. A „magasabb” nem valami misztikus dologra utal. Egyszerűen arról van szó, hogy a szóban forgó erők egoizmusunk felett helyezkednek el.

Mindaz, amit most érzünk, a természet kövületi, növényi, állati és emberi szintjeiből származó, egoista erők. Mindezek fölé kell emelkednünk. Ha ez megtörténik, akkor valóban érezni fogjuk a teremtés, a természet, az anyagiság teljességét.

Ahhoz, hogy ide eljussunk, további emberekre van szükségünk, akik segítenek, hogy munkálkodásunk eredményeképpen kívül kerüljünk önmagunkon, saját egoizmusunkon. Ez a folyamat azt a célt szolgálja, hogy megérezhessünk mindent, ami rajtunk kívül létezik. Ez a dolgok működésmódja. 

Kérdés: Hogyan fogja a Felső Erő megmutatni magát? Milyen érzést képzeljünk el?

Válasz: Az adakozás és szeretet minőségeit érezzük majd, amelyek mindennel és mindenkivel egybekapcsolnak minket. Ily módon magunkba foglaljuk a világegyetem egészét, azaz minden világot és az összes univerzumot. Egyszer csak minden egyetlen rendszerré áll össze, amit önmagunkon belül fogunk érzékelni.

[276436]
KabTV “Kérdezd a Kabbalistát” 18/12/31
Forrás: Who To Team Up With? | Laitman.com
65 queries in 0,612 seconds.