Dr. Michael Laitman

Ne félj a haláltól

Kérdés: Az egyik hallgató írta önnek:

Kedves Michael Laitman!

Azt mondja ön, hogy minden betegség az egoizmusból származik, és ha helyreállítjuk az egyensúlyt a természettel, akkor az ember nem lesz beteg. Valóban hiszek önnek. Úgy érzem az a helyes, amit mond, de kevés időm van.

Tudtam, hogy beteg leszek, a szüleim ugyanabban a rákban haltak meg, mint amiben ma én szenvedek. Ezek gének, semmit sem lehet tenni ellene. Mit kell tenni? Hogyan készüljek fel a halálra? Mire gondoljak? Vagy talán valahogy képes lehetek felépülni és élni?

Erőt és egeszséget kívánok!

Alexander

Válasz: Először mindent meg kell tennünk, amit az orvostudomány mond. Ahogy a Tóra mondja: „Az orvos megkapta a gyógyítás jogát.” Menj el az orvoshoz, akiben megbízhatsz, bízz meg benne, és a kezébe adhatod magad.

Kérdés: Azt kérdezi: „Mit kell tenni? Hogyan készülhet fel a halálra? Mire gondoljon?

Válasz: Nem kell felkészülni. Adjunk Neki kabbalista könyveket; olyan emberek írták ezeket, akik érzékelik ezt a világot és a másik világot is, amely az egoizmus másik oldalán áll. Akkor jobb elképzelése lesz magáról, és talán lesz elég ideje megérezni ezt a másik világot, belépni abba és benne lenni.

A gyakorlatban az élet és a halál közötti határvonal számára nem lesz olyan végzetes, váratlan, ijesztő, ellenkezőleg, nagyon nyugodt lesz ebben.

Kérdés: Amikor azt mondod, hogy „más világ”, erre sok magyarázat van. Neki, Alexandernek mi az?

Válasz: A túlvilág a mai természetünk másik oldalán áll. Mai természetünk az egoizmus. Ha életünk során képesek vagyunk elérni a következő, ezzel ellentétes, vagyis az altruista állapotot, akkor gyakorlatilag elkezdjük érezni ezt a következő világot, a Felső Világot, a második világot.

Két lehetőség van, két világ. Ebben az állapotban örökké létezhetünk, mert nincs mit korrigálni, nincs mit elpusztítani. Ebben a tekintetben az időn kívül létezünk.

Azt tanácsolom neki, hogy minél hamarabb kezdje el olvasni a könyveinket, és lépjen be az általuk leírt állapotokba. Mert elvileg ezekbenaz állapotokban mindez lehetséges és könnyű.

Kérdés: Mondd el kérlek, hogy mire gondoljon?

Válasz: Arra, hogy mit akarsz most érezni és megtudni, és mi történik ott, az élet és a halál határán túl.

Kérdés: Vagyis elismerem, hogy meghalok abban a pillanatban, amikor elkezdek rajta gondolkodni?

Válasz: És akkor mi történik? Mindezt beismerhetjük.

Kérdés: És te nyugodt vagy ezzel kapcsolatban?

Válasz: Várj egy percet. Bizonyos évek elteltével én is elmegyek. Te és mindenki ugyancsak. Szóval mi a probléma? Mindannyiunknak el kellene fogadnunk, hogy milyen állapotba kerülünk, mi marad belőlünk, ebből a világból, ebből az életből, és milyen állapotba haladunk azzal, ami megmarad belőlünk.

Ez a halálra való felkészülés. Vagyis az adakozás szellemisége, tulajdonsága, amelyet az ember létrehozott az egoista anyaga felett; nem hagyja el, és ezzel folytatja.

Kérdés: Amit a végén ír: „Talán valahogy felépülök és élhetek?

Válasz: Talán ettől egy időre felépül. Mondom egy darabig, akár tíz évig is. Azonban a végén minden ugyan úgy alakul. Mert a világunkat azért hozták létre, hogy a tökéletes világba válthassunk át.

Kérdés: Elolvastam ezt a levelet, és meghatott. Azt akarja mondani, hogy ez az élet, a lalál így is úgy is eljön?

Válasz: Ne félj ettől. A legjobb megérteni, mi a következő állapotunk az állati szervezet halála után, és hogyan maradunk meg a spirituális szervezetünknél.

Kérdés: Tehát megmaradhatunk?

Válasz: Megmaradhatunk! Mindenképpen megmaradunk! Az „én” marad, és ennek semmi köze a testemhez.

Kérdés: Tehát azt mondod, ragadjam meg a valódi énemet?

Válasz: Igen, és fejleszd, és élj benne most.

[276192]
KabTV “Hírek Dr. Michael Laitmannal” 20/11/23
forrás: https://laitman.com/2021/01/dont-be-afraid-of-death/
65 queries in 0,130 seconds.