Dr. Michael Laitman

Mi aktiválja az értelem feletti hitet?

528.03

Kérdés: Az anya csecsemője iránti aggodalma az értelem feletti hit megnyilvánulása, vagy ahhoz semmi köze? Mi aktiválja az értelem feletti hitet?

Válasz: Az emberek közötti kapcsolatokban semmi spirituális nincs, pláne, ha az olyan fizikai jellegű, mint az anya és csecsemő közötti viszony. Ez utóbbi összefoglalható úgy, mint az anya egoista vonzalma gyermeke iránt. A szóban forgó vonzalom semmi több, mint ami az állatoknál és az embereknél is jelen van.

Az értelem feletti hit akkor lendül be, ha minél inkább egy csoport tagjává válunk. A tagok azonos gondolatokat és nézeteket vallanak, melyek részeként kölcsönösen bizonyos, spiritualitásra hasonlító tevékenységek felé terelik egymást. Az erőfeszítésektől függően, az Ohr Makif (körülölelő fény) fokról fokra adakozni kezd, és kialakítja a Bina (adakozás, értelem feletti hit minősége) tulajdonságát. A hit a Bina, a tudás a Malchut jellemzője – így áll össze az értelem feletti hit.

Kérdés: Tudja az ember, mikor és hogyan fog adakozni számára a fény?

Válasz: Az ember nincs ezekkel tisztában. De ha valaki tanulmányozza a Kabbalát, és ebben a tanulási folyamatban, és az események szervezésében a barátaival együtt vesz részt, akkor csak akörül járnak a gondolatai, hogy a Felső Fény miként befolyásolja a barátokat. Szüksége van a Fényre, ezért törekszik rá, hogy magához vonja.

[243114]
KabTV “Kabbala Alapjai” 18/12/23
Forrás: What Activates The Mechanism Of Faith Above Reason? | Laitman.com
65 queries in 0,120 seconds.