Dr. Michael Laitman

A korlátlan észlelés felé

592.03

Kérdés: Azt állítja, hogy a Felső Világ nem tárulhat fel egyetlen ember előtt. Ez azt jelenti, hogy az egyén érzékelése nem tökéletes, azonban a spirituális világ tökéletes. Mi ez az ellentmondás itt?

Válasz: Nem, ez nem ellentmondás. A tény az, hogy a spirituális világ az ember korrigált érzékelésében jelenik meg. Világunkban az ember érzékelése egoista, zárt és korlátozott. Ezért egyszerűen nem vagyunk képesek magunkba szívni a természet teljes, hatalmas képét.

Korlátlanná kell tennünk az érzékelésünket, ehhez meg kell tanulnunk kilépni önmagunkból. Az önmagából való kilépést egy csoportban tudjuk végrehajtani, amelyben mindenki egyesülhet a többiekkel, és ezáltal korlátlan vágyat hozhat létre magában, hogy kitöltődjön, mások vágyaival.

Amikor egy ember a többiekkel való egyesülés révén kibővítheti vágyait és képességeit azok rovására, ugyanakkor a spirituális tér érzékelésének valódi szervévé válik, mivel semmilyen módon nem korlátozzák a háromdimenziós téridő korlátai. Azaz ez egy 5 dimenziós tér. De hogyan kezdjük el ezt érzékelni? Ehhez megfelelő változásokkal, hozzá kell igazítanunk magunkat.

Itt felmerül egy probléma. Dolgoznunk kell önmagunkon annak érdekében, hogy olyan érzékelést hozzunk létre a környezetről, amely nem visz be hibákat az ember érzékelésének egyetlen részletében sem, hanem abszolút helyesen választja szét az érzékeiben, az objektumot és azt amit róla érzékel. 

Más szavakkal, el kell érnünk egy olyan érzékelési szintet, ahol érzékelésünkön belül a világot úgy érzékeljük, ahogy az el van rendezve. Ehhez nagyon keményen kell dolgoznunk az egoizmusunkon, ki kell lépnünk belőle és fölé kell emelkednünk azon.

[276549]

A KabTV „Kérdezz meg egy kabbalistát” című műsorából 20.3.19

forrás: https://laitman.com/2021/01/toward-unlimited-perception/

65 queries in 0,657 seconds.