Dr. Michael Laitman

Hogyan kezeljük hatékonyan a stresszt?

564

Kérdés: Az elmúlt ötven évben a stressz témája igen nagy fontosságra tett szert. Az önfejlesztés folyamatában gyakran kerülünk az elégedetlenség és az elgyengülés stresszes állapotaiba. Hogyan kezelhetjük a stresszt a lehető leghatékonyabban?

Válasz: Kizárólag úgy, hogy részei vagyunk a jóra törekvő, kölcsönös segítség és kölcsönös spirituális felemelés elveit valló közösségeknek.

Csakis ilyen környezet adhat erőt, hogy az ember bármilyen akadályt vagy problémát legyőzzön. Az egyén felemelkedik a közösséghez, erőfeszítést tesz érte, és apró fogaskeréknek kezdi érezni magát.

Kérdés: Ahhoz, hogy kapjunk a környezettől, muszáj adnunk a többiek felé. Igaz ez?

Válasz: Pontosan olyan mértékben kaphatunk, amennyire adakozunk.

Kérdés: Mi az elsődleges, és mi a másodlagos? Előbb az adakozás, aztán a megszerzés, vagy fordítva?

Válasz: Ez az emberek közötti kölcsönkapcsolatoktól függ. Lehetséges, hogy valaki úgy érkezik ebbe a környezetbe, mint egy újszülött: először csak a környezet adakozik felé mindennel, majd fokozatosan hozzáigazodik a köryezethez és kölcsöös mukába kezd vele. De fordított sorrend is elképzelhető.

Kérdés: Van bármilyen létezési fomája az ilyen közösségek?

Válasz: A kölcsönös adakozásnak az a fajtája, amely nélkülözi a kritikát, önigazolást vagy annak méricskélését, hogy ki mit ad a közösbe. A lényeg, hogy lehetőséget kaptunk az adásra.

Kérdés: Valóban ebben a közegben kell erre törekedni? Nehéz elképzelni, hogy csoporttá formálódnak azok az emberek, akik tényleg képesek megvalósítani a helyes adakozást.

Válasz: A legmagasabb vezérlő Erő adja nekünk ezt a lehetőséget.

Kérdés: Vagyis amikor rendelkezünk ezzel a törekvéssel, számíthatunk Felülről érkező segítségre?

Válasz: Igen.


[281638]

KabTV “Kabbala Expresz” 21/04/12Forrás: How To Deal With Stress Effectively? | Laitman.com

65 queries in 0,117 seconds.