Dr. Michael Laitman

A kapcsolat érdekében

284

Kérdés: Ha nincs semmi szükségtelen a világon, akkor mi magyarázza a hazugságok létezését?

Válasz: Óriási különbségek vannak az emberek nézetei között. A probléma az, hogy nem tudják, hogyan álljanak neki a munkának, amivel ezeket az eltérő véleményeket közös nevezőre tudják hozni.

Kérdés: Milyen tanáccsal szolgálhatunk a számukra?

Válasz: Nincs tanács. Meg kell tanulnunk, hogy a kapcsolat érdekében, hogyan emelkedjünk egoizmusunk fölé. Ez a legfontosabb képesség, amit el kell sajátítanunk. 

Ezen a ponton már sem az igazságnak, sem a ferdítéseknek nincs jelentősége. Egyáltalán nem léteznek.  Vannak természetből adódó hajlamaink. Ezeket, mint igazságokat veszek figyelembe, vagy mint hamisságokat, de ez lényegtelen. A kapcsolatnak ott kell lebegnie mindenek felett..

Kérdés: Tehát adott esetben jóváhagyható, ha a közösségen belüli kapcsolódás elősegítése érdekében hazudunk?

Válasz: Igen. Kizárólag a kapcsolat szempontját kell figyelembe venni. Ha mindenki előtt lenullázom magam, mindenki előtt meghajtom magam, akkor ezzel mind a közösség, mind a magam számára a lehető legjobb állapotot teremtem meg. 

Kérdés: Azt írják, hogy az igazság a földből sarjad ki. Mi a magyarázata ennek a mondatnak?

Válasz: A legalacsonyabb szintről, az egoizmusból származunk, és a legmagasabb, altruista fokozat elérésére törekszünk. Ennek a felfelé irányuló mozgásnak szigorúan folyamatosnak és függőleges irányúnak kell lennie.  Így kell tanítani magunkat folyamatosan, kissé magasabb rendű tudással és tapasztalatokkal. Akkor aztán majd a Felső Szinten valóban jótékony kapcsolatra lépünk majd egymással.

[276976]
A KabTV „Spirituális állapotok” című műsorából 19/04/22
Forrás: For The Sake Of Connection | Laitman.com
65 queries in 0,609 seconds.