Dr. Michael Laitman

A legtermészetesebb tevékenység

546.02

Komment: Néha a Kabbala Tudományát tanulmányozó embernek az a határozott érzése támad, hogy olyan nagyszabású, hatalmas, szinte befogadhatatlan feltárulás vár rá, ami úgy hiszi, meghaladja képességeit. 

Válaszom: Így van. De az igazság az, hogy ez a nagyszabású jelleg, a tökéletesség, öröklét, és a többi világ bennünk van. A változás által mindezt megértjük, és ezek a minőségek megjelennek bennünk. Az ember énjének felfedése az ember legtermészetesebb tevékenysége, amivel visszatalál gyökereihez, apja házába, ahonnan származik, és a Teremtőhöz, aki megteremtette. A tevékenység következtében visszatérünk teremtésünk pontjához. Ez a legkellemesebb, legtökéletesebb állapot. S így ez a legtermészetesebb és legközvetlenebb módja a fejlődésnek. Nagyon bensőséges élményt ad.

Kérdés: Ismerek egy nagy Kabbalistáról szóló történetet, amelyben több szereplő is megemlékezik arról, hogy honnan származik. S a legbölcsebb visszaidézi, hogyan vágták el a köldökzsinórt, amikor megszületett. Ez is egyfajta spirituális tett?

Válasz: Igen, mivel az ember ott van, és részt vesz benne.

A spirituális világban az ember a tényleges nulláról indul. Ebből következik, hogy ő maga határoz meg mindent, ami megtörténik vele. Ő bólint rá, ő választja meg összes állapotát, részt vesz a méhen belüli fejlődésében, megszületésében, majd ezt követően is mindenben, ami történik vele.

[276719]
A KabTV „ Zohar könyvének ereje ” című művéből #2
Forrás: The Most Natural Activity | Laitman.com
65 queries in 0,191 seconds.