Dr. Michael Laitman

Az ismeretlen erő kegyelmében

293

Látnunk kell, hogy korporális életünk minden nappal jobban és jobban spirituális állapotunk függvénye lesz. Tapasztaljuk, hogy az emberiség napról napra merül bele az egyre súlyosbodó globális problémák mocsarába, miközben fokozódik a félreértések intenzitása, a zavarodottság, és a jövővel kapcsolatos bizonytalanság.

A Teremtő azt akarja, hogy érezzük: számunkra ismeretlen erőktől függ a sorsunk. Minden általunk felépített rendszer, amelytől nagyobb erőt, biztonságot és magabiztosságot reméltünk, a pusztulás martalékává válik. Az egyén minden nappal veszít magabiztosságából, és tanácstalan azzal kapcsolatban, hogy mit hoz a holnap, és ebből kifolyólag azt sem tudja, hogyan építse fel jövőjét. 

A biztonság ilyesfajta hiánya megtöri az embereket, mert lehetetlenné válik, hogy bármilyen tervet eszeljenek ki a mával, vagy holnappal kapcsolatban. Nem fogjuk tudni, miként éljünk, milyen cselekedeteket hajtsunk végre. Az emberiség minden kilátását és jövőbe vetett hitét elveszíti, és úgy érzi magát, mint az elhagyott kisgyerek, aki magában áll és bömböl – nem tudja, hova tűntek a szülei, és merre menjen.

További probléma, hogy mivel az egoizmus lába alól kihúzzák a talajt, bármibe megpróbál belekapaszkodni, és elkezd bűnbakokat keresni. Ha megtalálom, kit tehetek felelőssé minden rosszért, akkor máris van egy célom, és egy stabil pontom, ami nem engedi meg, hogy menny és föld között lógjak a levegőben.

Ez a forgatókönyv nagy veszélyeket hordoz magában. Éppen ezért, mindenképp szükséges megmutatni az emberiségnek, hogy nincs választási lehetősége, csakis a kapcsolat hozhatja el számára a megoldást.

[287864]
A Nemzetközi Kabbala Kongresszusl 21/09/25 , „Belépés az Ibur állapotba - az új világ feltárása”, 1. lecke
Forrás: At The Mercy Of Unknown Forces | Laitman.com
65 queries in 0,135 seconds.