Dr. Michael Laitman

Hogyan vessük magunkat a fénybe?

608.02

Meg kell értenünk, hogy nem látunk semmit a spirituális folyamatból, mintha elvesztettük volna a tudatosságunkat. Teljesen el vagyunk vágva a spirituális világról, és ha vissza akarunk térni a tudatos állapothoz, akkor teljesítenünk kell amit a Kabbala bölcsessége tanít: le kell válnunk az egoizmusunkról és mások vágyaival kell egyesülnünk amik rajtunk kívül vannak.  

Az idegen vágy a Teremtő vágya, amely teljes mértékben ellentétes velem, és ezért képtelen vagyok belevetni magam. Hogyan lépjek ki magamból, és vessem magam a Teremtőbe? A csoportot kaptam, mint eszközt, hogy ezt meg tudjam tenni.

A Felső Fény fentről lefelé, négy állomást érintve terjed szét: a Keter szfírájától indulva, áthalad a Hochmán, a Binán, a Zeir Anpinon és a Malchuton. A Malchut belsejében pedig felépíti a megszerzési vágyat. Ha bele akarjuk vetni magunkat a fénybe, ugyanezeken a lépcsőfokokon kell visszamásznunk.

Ha magam köré gyűjtök egy csoportot, és lenullázódom előttük, ahogy a Malchut teszi az eggyel felette lévő szfíra előtt, akkor kifejezem azt a vágyamat, hogy olyanná váljak, mint a Keter. Saját oldalamról a csoport, a tízes segítségével a Teremtő oldalára ugrok. Ez a Kabbalista módszer lényege.

[287857]
A Nemzetközi Kabbala Kongresszus 21/09/25 , „Belépés az “ibur” állapotába - új világ feltárása”, 1. lecke
Forrás: How To Jump Into The Light | Laitman.com
65 queries in 0,117 seconds.