Dr. Michael Laitman

„Mi a szeretet definíciója ön szerint?” (Quora)

Dr. Michael Laitman

Michael Laitman, a Quora-n: „Mi a szeretet definíciója ön szerint?”

A Kabbala Bölcselete szerint a szeretet, az arra irányuló akarat, hogy  kitöltsük mások vágyait.

Ahhoz, hogy valóban kitöltsük mások vágyait, meg kell értenünk őket. Mások vágyainak megértése a hasonló szokások, tulajdonságok, gondolatok és felfogások megosztásából származik. Ekkor tudhatjuk meg, hogyan lehet kitölteni őket, vagyis kifejezni szeretetünket..

A szeretetet a valóság  kulcsfontosságú törvényének megfelelően érezhetjük, amelyet, a „forma egyezés törvényének” nevezünk. Mindannyiunknak különböző vágyai vannak, de a közös megértés kialakítása érdekében –  ez az alapja annak, hogy elérjük köztünk lévő szeretetet – a vágyaink szándékának azonosnak kell lennie.

Ha mindannyian el szeretnénk  érni a közös szeretetet, amely vágyaink felett van, akkor ki kell alakítanunk egy közös, belső sablont, amelyen keresztül megtudhatjuk, hogyan lehet kitölteni egymást. Akkor el tudjuk képzelni egymás vágyait, önmagukon belül, és megértjük, hogyan érezhetjük meg azt a pillanatot, amikor egyforma kitöltést kapunk. 

Mivel mi ugyan azt a szándékot osztjuk meg egymás között, képesek lehetünk kitöltei egymás vágyait és ez által megtapasztalni a szeretetet. 

Írta / szerkesztette: Dr. Michael Laitman kabbalista tanítványai.
Forrás: https://laitman.com/2021/04/what-is-your-definition-of-love-quora/
65 queries in 0,121 seconds.