Dr. Michael Laitman

Az emberiség sorsa

254.02

Az ember célja a földön, hogy eljusson létezésének következő, egó fölötti szintjére. Tapasztaljuk, hogy az egó zsákutcába vezetett minket.

Miként érjük el ezt az új szintet? Erre tanít meg minket a Kabbala bölcsessége, ami azt mondja, hogy az összes hiedelem, szokás és vallás fölé kell emelkednünk. De az az érzésem, hogy addig is, amíg ez bekövetkezik, az emberiség komoly változásokon fog átesni.

Fokozatosan válik meggyőződésévé az emberiségnek, hogy szükséges eljutni a létezése következő szintjére. Felmerül azonban a kérdés: „Hogyan egyszerűbb az elérés? Ha sokan (milliárd), vagy ha kevesen (milliók) vagyunk?”

A Kabbala szerint nincs jogunk, hogy szabályok közé szorítsuk a tömegeket. Csak a minket kontrolláló Felső Erő elérésével kell foglalkoznunk, hogy minél jobban megismerjük és érintkezésbe lépjünk vele. Ezt az Erőt hívjuk „Természetnek”.

Az integrál, globális természetnek nem csak a mi világunk a része, hanem olyan más formák is, amelyeket nem ismerünk. Nem értük el ezeket, mert egoista érzéseink és világnézetünk erősen bekorlátoz minket. Az emberiség célja a teljes Világegyetem elérése.

Hogy ezt a célt teljesítsük, sok emberre van szükségünk, hogy ezt az óriási és bonyolult feladatot a lehető legapróbb szeletekre daraboljuk fel, hogy mindenki dolgozhasson a saját részén, majd a végén összeilleszthessük a darabokat.

Mindebből kiindulva, nem pártolom, hogy bárkit is elpusztítsunk. Erre gondolnunk sem szabad. Inkább azon szükséges törni a fejünket, hogyan állítsuk az embereket egyénenként és közösségileg is a Felső Fény keresésének és a Őhozzá való hasonlatosság kialakításának irányába. 

[279682]
A KabTV „A XXI. század kihívásai” című műsorából, 19.04.24.
Forrás: The Destiny Of Humanity | Laitman.com
65 queries in 0,675 seconds.