Dr. Michael Laitman

Hogyan alakítsuk át azt, ahogy a világot érzékeljük?

197.01

Kérdés: A mi világunkban valójában nem a szemünkkel, hanem agyunkkal látunk. A szembe érkezik a fény, majd a szemidegeken keresztül eljut az agyba, ami megalkotja a képet. Legalábbis így vélik a tudósok. Hogyan működik mindez a spiritualitásban?

Válasz: A spiritualitásban nem az agyé, hanem a vágyaké a főszerep. A vágyak gyakorlatilag mindenhol megtalálhatóak a fizikai testünkben. A test az érzékszervek (hallás, látás, ízlelés, szaglás és érintés) irányítása alatt áll.

A vágyak ráadásul képesek a fejlődésre, az adott embertől függő módon, és ezek is irányíthatóak. Így tudjuk befolyásolni magunkat és más embereket.

Világunkban szemeinken keresztül jutunk információhoz, ami tovább megy az agy felé. Az agy mögött egy egocentrikus világérzékelés húzódik meg. Ez azt jelenti, hogy kizárólag az önző vágyaink által lenyomatként hagyott képeket fogjuk látni. 

A spirituális világ a fordított, altruista vágyak birodalma. Amilyen mértékben önzésünkkel szemben kapcsolatot tudunk létesíteni, annyira más lesz a kép, amelyet az úgy nevezett visszavert fény szállít nekünk. Ez teljes mértékben megváltoztatja észlelésünket.

Kérdés: De még ha szert is tesz valaki a világ altruista érzékelésére, amíg az ember biológiai testben él, továbbra is az öt érzékszervén keresztül lát mindent, nem?

Válasz: Valóban, a spirituális érzékszerv ráadás a testi érzékszervekhez képest.

[287822]
A KabTV „Spirituális  állapotok” című műsorából 9/10/21
Forrás: Changing The Perception Of The World | Laitman.com
65 queries in 0,121 seconds.