Dr. Michael Laitman

Párhuzamos létezés

562.01

A Zohar mindenkinek, Ki Tisa fejezet, 54. pont: A barátok váljanak hasonlóvá egymáshoz, és ne hibáztassák egymást, hogyha a szeretet hiányzik belőlük, hanem hibáztassák a saját értékeiket, az Ábrahám, Izsák, és Jákob állapotainak irányába, melyet a Kabbala HGT-nak nevez.

A Hesed, Gevurah és Tifferet három alapvető Felső Erő, amely a lélekben létezik. Nincs kontrollunk felettük. Csak kisebb-nagyobb haszonnal használhatjuk fel magunk számára.

Ha helyesen alkalmazod ezeket az erőket, melyeket ősatyáknak nevezünk, a jobb, a bal és a középső vonalaknak nevezett erőket, akkor a magad részéről megvalósítod őket: Netzach, Hod és Yesod.

Helyes megvalósításukkal a lélek világos felépítését kapod, amelyben feltárod a Felső Fényt, a Felső Irányítást, a Felső életedet, a Felső Célt.

Valójában a világegyetem teljesen más szintjéhez társítod önmagad, nem a fizikai szintünkhöz, ahol mindent fizikai, állati testeden keresztül érzékelsz, hanem a lelkeden keresztül fogsz érzékelni. Akkor ebben a lélekben maradsz.

Addig élsz a testedben, amíg létezik, de ha felfedezed magadnak a következő fokozatot, akkor mintha két csatornában léteznél egyszerre: a testben és a spiritualitásban.

[284548]
A KabTV „Zohar könyvének ereje” című művéből #21
forrás: https://laitman.com/2021/07/parallel-existence/
68 queries in 0,893 seconds.