Dr. Michael Laitman

„Még mindig fiatal vagyok.”

Kérdés: Nemsokára 75 éves lesz. Mindig kedvesnek, örömtelinek és pozitívnak tűnik. Látni, hogy jó belső energiával rendelkezik. Mit tanácsol, hogyan lehet felébreszteni ezt a vidám és pozitív kedélyt?

Válasz: Nem tudok tanáccsal szolgálni, mert különleges a munkám. Hajnali fél egykor kelek, és háromtól leckét adok, amin az internet segítségével hallgatók ezrei vesznek részt a világ minden tájáról. 

Kérdés: Miért éjjel történik a tanulás?

Hogy semmi ne zavarja meg az órákat, és ne terelje el a hallgatók figyelmét. Nem is éjjelre esik az időpont mindenhol. Az összes kontinensen vannak tanítványaim, akik kapcsolódnak hozzánk. Némelyeknek kényelmes az időpont, másoknak talán kevésbé. De a Kabbalában már hosszú generációk óta az a szokás, hogy a tanulás éjjel folyik. 

Kérdés: Mikor pihen? Az alvás fiziológiai szükséglet, nem lehet elhagyni.

Válasz: A lecke után, reggel hat és hét között alszom kb. egy órát, néha akár másfelet is. Este nyolc és kilenc között szoktam ágyba menni. Sok év után megszoktam ezt az időbeosztást, és már nem is tudom máshogy csinálni.

Megjegyzés: Az Ön példája azt mutatja, hogy ha valaki komolyan foglalkozik valamivel, és tisztában van vele, hogy miért is csinálja, bármilyen alvási mintázathoz hozzászokhat. Nem romlik meg az egészsége, és nagyszerű mentális, fizikai állapotban marad.

Rav válasza: 75 évesként még mindig fiatal vagyok.

[286257]
KabTV “ Találkozások a Kabbalával” 21/07/29
Forrás: I Am Still Young | Laitman.com
65 queries in 0,148 seconds.