Dr. Michael Laitman

Érezd az örök részedet

198

Megjegyzés: Azt mondja ön, hogy az embert csak úgy lehet korrigálni, ha abból a szemszögből vizsgálja az életét, hogy mit tesz a lelkével. Vagyis, amikor bűnt követek el, akkor látom, hogy mit okoz ez az örök részemnek (lelkemnek), amikor feltárom az ok-okozati összefüggés teljes képét a maga teljes terjedelmében, és nem egy rövid életszakaszban.

Válaszom: Az ember már az élet egy rövid szakaszán belül  is úgy érezheti, hogy minden kölcsönkapcsolatban van, megértheti, hogy egy közös rendszerhez kapcsolódik, és elkezdheti felismerni, hogy minden más ember az ő része, hogy az élet rövid és hamarosan rájön – akár ebben az életben, akár azután –, hogy azzal, hogy másoknak árt, alapvetően önmagának árt.

Ráadásul ez a legközvetlenebb kár, amit önmagának okoz, mert a valóságban mindannyian egy egészet képviselünk. Csak nem látjuk ezt a rendszert, mert akkor tárul fel előttünk, amikor elhagyjuk a testünket.

Az ember elkezdi elsajátítani a test elhagyásának tulajdonságait akár ebben az életében, akár a test halála után, ha lehetőséget kap, hogy ezt valahogy érezze.

Ez lehetséges. Ezzel foglalkozik a Kabbala – egy módszer, amellyel elsajátíthatjuk azt az érzést, hogy egyetlen egész részei vagyunk. Csak ebben az esetben az ember másként viszonyul másokhoz, mint önmagához. Így van megírva: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”, mert így jutunk el az egyetlen helyes állapothoz, amely valóban létezik a világegyetemben, csak el van rejtve előlünk.

A titkos világ – az, amelyet nem érzünk – mindannyiunkat egyetlen egészként, egy test sejtjeiként foglal önmagába.

A KabTV „. Az ártatlanság vélelmének feltárulása” 2010/3/10
[294072]
forrás: https://laitman.com/2022/03/feel-your-eternal-part/
65 queries in 0,115 seconds.