Dr. Michael Laitman

Fordulj a Teremtőhöz!

624.02

Kérdés: Tulajdonképpen mi az ima lényege? Hogyan hozhat létre a tízes egy közös imát, amivel örömet okoz a Teremtőnek?

Válasz: Az ima egy kérés a szívben, az, amikor valóban az igazi kérést intézem a Teremtőhöz. Mint a kisgyerek, aki sír az anyjának, noha nem is tudja, hogy kihez fordul. De a gyerek egy test volt az anyával, kapcsolódik hozzá, és az anyát keresi könnyeivel. Az anya pedig meghallja őt.

Ugyanez a helyzet velünk is. A Teremtőhöz kell fordulnunk, mivel Ő hozott minket létre. Leestünk a Bina minőségéről a Malchut szintjére, most pedig megint fel akarunk emelkedni a Bina magasságába. Ezt az emelkedést tudatosan kívánjuk megtenni.

Az egyre magasabb szintre emelkedés spirituális folyamat, hiszen egoista vágyunk(Malchut) fölé kell emelkednünk, egészen a Teremtő minőségéig (Bina). Ez az, amit meg kell cselekednünk, és amire kéréseinknek irányulnia kell.

Kérdés: Ha úgy kell sírnunk a Teremtőnek, mint a kisbabák, akkor soha nem fogunk felnőni? Mindig gyerekek maradunk?

Válasz: Természetesen. Mindig teremtmények maradunk, és sosem mi leszünk a Teremtő. De szeretnénk felemelkedni a Teremtő szintjére. Ez fejlődésünk végső célja. Tegyünk rá kísérletet! A Teremtő is azt akarja, hogy sikerrel járjunk.

A „Emelekedjünk önmagunk fölé” nemzetközikongresszusról, 2022/1/9, „Kérjük a Teremtőt, hogy töltse ki a helyet közöttünk” 7. lecke
[294192]
Forrás: Turn To The Creator | Laitman.com
65 queries in 0,136 seconds.