Dr. Michael Laitman

A szeretet a teremtésnek adott ajándék

119

A Teremtőn belül nincs más csak a szeretet. Ő ugyanakkor különböző feltételeket hoz létre a megszerzési vágyban, amelyek segítenek megérteni, hogy mi is a szeretet, és hogyan is érhetjük el. Ez a dolog teljesen felfoghatatlan számunkra.

A szeretet kusza és idegen egoizmusunk számára, valami, ami ellenkezik természetünkkel. Hogyan lehetséges, hogy amikor megkóstolom az elém tálalt különböző finomságokat, akkor valóban érzem a házigazdát a Támimok-on (ízeken) keresztül? Mi a kapcsolat egyik és a másik között?

Ez a teremtés eszenciája, a lényege a „létezés a semmiből” ; ebben a „semmiben” ott van valami a „létezőből”.

Ezért a semmiből, az élvezetek iránti kapni-akarás vágyából a létezőhöz juthatok. Ez azt jelenti, hogy az élvezetek vágyán belüli benyomásból eljuthatok a szeretethez, ahhoz a tulajdonsághoz, amely abszolút mindenben teljesen leválik a teremtésről.

Hirtelen, az élvezetek kapni-akarási vágyán belüli bizonyos cselekedetek és folyamatok eredményeként csoda történik, és eléri az ember azt a tulajdonságot, amely a felső, isteni természethez tartozik.

Teljességgel tisztázatlan előttünk, hogy az „adok-kapok” cselekedetei miként vezetnek el a szeretetnek nevezett csoda megszületéséhez. A szeretetnek semmi köze az élvezetek kapni-akarási vágyhoz.

Minden alkalommal és minden lépcsőfokon fel kell töltenünk az élvezet kapni-akarási vágyában megtapasztalt cselekedeteinket és benyomásainkat, hogy mindet összegyűjtsük és felemeljük a szeretet tulajdonságának eléréséhez.

[87846]
A Napi Kabbala lecke 2012/03/09 részéből, Talmud Eser Sefirot, 15. rész.
Forrás: Love as a Gift to Creation | Laitman.com
65 queries in 0,115 seconds.