Dr. Michael Laitman

Ajándék a Kabbalistának

572.02

Megjegyzés: Az ajándék a szeretet megnyilvánulása. Bármi legyen is az ajándék, mindenképpen a szeretet és nem valamiféle tárgy az, amit adunk.

Dr. Michael Laitman válasza: Persze, természetesen.

Kérdés: Hogyan lehet szeretetet adni tárgyak nélkül?

Válasz: Egy gondolat vagy szándék által. Hogy másképp? Ehhez azonban kapcsolatban kell lenni az illetővel. Mindegy, hogy korporális vagy mentális érintkezés van-e; a lényeg a kapcsolódás. Ekkor az ember megérzi, hogyan viszonyulsz hozzá.

Kérdés: Az Ön által említett példában a gyerek odaviszi a babáját az anyjához, és neki adja. Ez is a szeretet megnyilvánulása?

Válasz: Hogyne. A gyerek előveszi a babáját, és felkínálja a szülőnek, mert az igen fontos neki, és így fejezi ki viszonyulását az anyához.

Megjegyzés: Tudom, hogy nem különösebben kedveli a materiális ajándékokat, amelyekkel telezsúfolják a teret, de elfogadja őket, hogy jó érzést okozzon az ajándékozónak.

Dr. Michael Laitman válasza: Hogyan is utasíthatnám vissza, ha a másik nekem hozta? De ha tényleg adni akarsz valamit, akkor tudd, hogy számomra a legnagyobb ajándék a kabbala terjesztésében elért siker, amivel egyben a segítőmmé is válsz.

Kérdés: Megajándékozta annak idején mesterét, Rabast?

Válasz: Mit adhattam volna?! Nincs ilyen dolog. Hogy fejezhettem ki ragaszkodásomat, függésemet és jó kívánságaimat? Csak azokkal a tettekkel, amikről most beszéltem.

Csak akkor tehetsz boldoggá valakit, ha azt teszed, amit ő akar. Mit is akar a másik? Ha a kabbalista egész élete arról szól, hogy korrigálja a világot, ebben kell őt segítened.

[302240]
A KabTV „Hívást kaptam. Ajándék egy kabbalistának” 2013/03/18
Forrás: Gift for a Kabbalist | Laitman.com
65 queries in 0,651 seconds.