Dr. Michael Laitman

Az elme az érzések szolgálatában

624.04

Kérdés: Ön azt mondja, hogy a Kabbalista tudás terjesztésekor előfordulhat, hogy valaki nem érti az anyagot, mégis valamiféle mechanizmus váltódik ki bensőjében, ami fontosabb annál, mint amikor az elme felfog egy logikai alapon nyugvó magyarázatot.

Hogy működik ez az egész?

Válasz: Igen, a lényeg, hogy a hatás először az érzések terén jelentkezik, ezután következik be a megértés.

Miért kell egyáltalán törődnöm az elmével? Az csak az érzéseket szolgálja. Először látok egy képet, érzem, aztán elkezdek gondolkodni róla. Így van ez mindenben a világban és mindenben az érzékelésünkben. Az elme csak az érzéseimet szolgálja. Meghatározza az érzéseket, méri őket, rendszerezi, összehasonlítja, elemzi, és véleményt alkot számomra.

Ezért, ha meg kell változtatnom a véleményemet az érzéseimről, az egy feladat, és ha az elmém segítségével kell megváltoztatnom az érzéseimet, az egy másik feladat.

Kérdés: De hogyan történik a kabbalisztikus tudás fizikai terjesztése?

Válasz: Csak felülről. Mi adjuk meg a feltételét annak, hogy a fény még szélesebb körben terjedjen, még mélyebbre hatoljon.

Annak köszönhetően, hogy kifelé kapcsolódunk más emberekkel, lehetővé tesszük, hogy a fény rajtunk keresztül hasson rájuk. Így fokozatosan megváltozik a véleményük, a hozzánk, a világhoz, mindenhez való hozzáállásuk.

[309117]
A KabTV „Hívást kaptam. A terjesztés finomságai” 2012.04.21
Forrás: Mind in Service of Feelings | Laitman.com
65 queries in 0,133 seconds.