Dr. Michael Laitman

A Teremtő szócsöve

32.02

Kérdés: Azt állította, hogy korrekciónk annak mértékében következett be, amennyire képesek vagyunk befogadni a Kabbalisták írásait. Minden, ami elhangzik tőlük, az a Teremtőtől származik. Ez tehát azt jelenti, hogy a spiritualitásban lévő ember nem tévedhet?

Válasz: A Kabbalisták azt adják át, amit elértek. Ez pedig a felső univerzum egy adott része.

Persze ők is tévedhetnek. Hiszen minden elérés több részből áll: az egyik, amit tisztán tudunk, egy másik, amit a jelenleg átélt tapasztalatból érzünk, és végül az, ami előttünk ragyog, vagyis jövőbeli elérésként értelmezhető.

Lehetetlenség tehát biztosan kijelenteni, hogy nem fogunk hibázni. Ugyanúgy, ahogy a mi világunkban is vannak olyan emberek, akik többet vagy kevesebbet látnak át, vagy akik nagyobb vagy kisebb mélységben sajátítanak el valamit.

Említsük példaként, hogy most egy számítógépes kapcsolaton keresztül beszélek. Egy pár billentyűn kívül mit értek mindebből? Mások pedig tisztában vannak az összes modemmel, váltófrekvenciával, szolgáltatóval, és így tovább. Azokról meg, akik előállítják ezeket a technológiákat, elmondható, hogy szinte már a jövőben tartózkodnak.

A spiritualitásban sincs ez másképp. Minden az ember lelkének nagyságától függ. Ez mutatja meg, mennyire küzd azért, hogy egyre előrébb jusson az úton.

Komment: De Ön azt állította, hogy a Teremtő a Kabbalistákon keresztül nyilvánul meg. Megszólalásaik nem tartalmaznak saját, egyéni számításokat.

Válaszom: Így igaz. Ez annyit jelent, hogy szert tettek a felső világ minőségeire, és ezen jellegzetességek alapján beszélnek.

Nincs más Teremtő, csak az, amit elértek, és amiben benne léteznek. Olyan, mintha a Teremtő rajtuk keresztül sugározná adását, és ők volnának az Ő szócsövei.

[310666]
A KabTV „Van egy hívásom – A Teremtő szócsöve” című adásából; 2012. 11. 12.
Forrás: Mouthpiece of the Creator | Laitman.com

65 queries in 0,116 seconds.