Dr. Michael Laitman

Megoszthatók belső állapotaink?

627.1

Kérdés: Természetesnek számít, ha valaki megosztja aggodalmát vagy gyászát a többiekkel, de mindezt ugye nem nézik jó szemmel a Kabbalában?

Válasz: Nem jó, ha személyes állapotainkat megosztjuk, mert ezek csak ránk és a Teremtőre tartoznak. Ezek csak a mieink és a Teremtőéi, mivel lelkeink gyökere a Teremtőben különbözik, ezért könnyen megeshet, hogy kárt okozunk egymásnak.

Két lélek nem táplálkozhat azonos pontból, két eltérő pontból merítenek, mindegyik önmagának. Ezért van az, hogy a mi világunkban lehetetlen nyíltan megvitatni és beszélgetés témájává tenni személyes állapotainkat, kinek-kinek a haladását, azt, hogy miként jut egyre előrébb, és tárja fel a Teremtőt, a Felső Erőt és a világot. Itt ugyanerről a dologról van szó, mivel az univerzum teljes rendszere, amelyben mi is létezünk a „Teremtő” vagy „természet” nevet viseli.

A Kabbalában nem fogadjuk el, ha valaki megosztja belső állapotait, mivel könnyen összezavarhatjuk egymást.

Szót ejthetünk a családról, gyerekekről és minden másról, ami létezik ebben a világban, hiszen ezek mind az állati szintre jellemző állati állapotok. Ezen túl lehetséges megvitatni — pillanatnyi állapotainkon túl – a minden egyes ember által elvégzett általános cselekedeteket, amelyek utunk során a Teremtőhöz vezetnek. Ennek oka, hogy a spirituális emelkedéshez, illetve a Teremtő feltárásához használt gyakorlat, elmélet és módszertan mindenkinél azonos.

Saját személyes érintkezéseinkről, és a Teremtővel kapcsolatos állapotainkról azonban nem szabad beszélnünk.

[310737]
A KabTV „Van egy hívásom. Ne osszuk meg másokkal bánatunkat” című adásából 2012. 12.16.
Forrás: Can We Share Our Inner States? | Laitman.com
65 queries in 0,617 seconds.