Dr. Michael Laitman

Egészséges egoizmus

Komment: Azt mondta, hogy a csoporton kívül álló embereknek, akik nem foglalkoznak Kabbalával,  nem tudja teljes mértékben átadni a rendszer egészének működését, mivel ez ellene megy a Teremtés Tervének.

Válasz: Nem fognak megérteni semmit! Hogyan is érthetnék meg, amit mondok nekik a jelenlegi tulajdonságaik mellett? Vagy hogyan tudnának akár csak valamennyire is egyetérteni vele, még pusztán elméletileg is? És akkor mi következne? Ez tönkretenné az egoizmusukat, tönkretenné mindazt, amit tudnak, amit tesznek.

A szemükben Einstein hirtelen kisfiúvá változna, ahogyan más tudósok több tudományágon keresztül teljesen felszínesnek és sekélyesnek tűnnének. És mi következik ezután?

Miért kell lealacsonyítani az embereket? Én tisztelem őket a komoly hozzájárulásukért, az elkötelezettségükért. Tisztában vannak egészséges egoizmusukkal, és arra törekszenek, hogy minél többet tudjanak és elérjenek. Ez még mindig különböző utakat alakít ki a Teremtő felé. A tudomány egyre inkább közelít a felsőbb erő megérzéséhez.

Ezért nem akarok semmilyen módon beavatkozni. Mert ha megismerik a Kabbalát, akkor semmit sem tudnak majd tenni! Azonnal el fogják felejteni! Az egoista önvédelem rendszere azonnal beindul, és kész: “Visszatérek a tudományos nézeteimhez és nem akarok tudni semmit!”.

[311273]
A KabTV „Van egy hívásom. Kabbala, tudomány és a középosztály” című adásából; 2012.12.29.
Forrás: Healthy Egoism — Laitman.com
67 queries in 0,125 seconds.