Dr. Michael Laitman

A férfi és a nő – Kölcsönös beteljesedés

Kérdés: Mi a nő szerepe a férfi lelki fejlődésében?

Válasz: Ha egy férfi őszintén és komolyan akar fejlődni a spiritualitásban, szüksége van egy nő segítségére, ahogyan a nőnek is szüksége van egy férfi segítségére. Abban, hogy együtt, minden pillanatban a kölcsönös beteljesedés megvalósítására törekednek.

Megjegyzendő, hogy a kölcsönös beteljesedés sokkal fontosabb a spirituális kapcsolatban, mint a fizikaiban. Míg a fizikai világban a következő nemzedéket hozunk világra, addig a spirituális kapcsolatban lelkeket hozunk világra. Ez nagyon fontos kölcsönös együttműködés. Ez olyannyira jelentős, hogy egészen a legutóbbi időkig tilos volt egy férfinak a kabbala bölcsességét tanulmányoznia, ha nem volt nős. Úgy tartották, hogy csak akkor tudja megvalósítani önmagát a férfi, ha mellette áll a felesége.

Kérdés: Ez azt jelenti, hogy egy férfi nem juthat el a spiritualitáshoz nő nélkül, és egy nő férfi nélkül?

Válasz: Igen, a két rendszer között egyensúlyt kell teremteni, de ez nem jelenti azt, hogy férjnek és feleségnek kell lenniük.

Napjainkban a világ egy átalakulási folyamaton megy keresztül a Kabbala bölcsességével kapcsolatos teljes tudatlanság állapotából a Kabbala bölcsességéhez való visszatérés és annak szükségleteinkre való felhasználása felé. Mivel a Kabbala bölcsességét sok éven át elrejtették az emberek elől, ezért még mindig nem értik az emberek.

Ez az oka annak, hogy olyan nehéz elmagyarázni, hogy a Kabbala bölcsessége hogyan játszhat különleges szerepet a két nem közötti harmónia megteremtésében. Hiszen világunk célja, hogy harmóniát, egyensúlyt érjen el minden szintje között, valamint azok és a felső világ között, és ez lehetetlen a Kabbala bölcsességének beteljesülése nélkül.

A Kabbala bölcsességét felhasználhatjuk a helyes családi kapcsolatok kialakításához, gyermekeink helyes neveléséhez, a családok, az emberek, a nemzetek, valamint az egész emberiség és a természet közötti jó kapcsolatok kialakításához. A rendet és az egyensúlyt csak úgy érhetjük el, ha tanulmányozzuk a Kabbala bölcsességét, amely megmutatja nekünk, hogyan lehet ezt megtenni. Ellenkező esetben megbontjuk az egyensúlyt az egész univerzumban, a világban és a természetben.

[182922]
Az orosz nyelvű Kabbala-leckéből 2016.06.03.
forrás: https://laitman.com/2016/05/a-man-and-a-woman-mutual-completion/#gsc.tab=0
67 queries in 0,771 seconds.