Dr. Michael Laitman

Harc a Teremtővel

Komment: Amikor a lecke kellős közepén elvesztem a fonalat, egyszer csak megszületik a felismerés: „Húha, totál elkalandoztam!”

Rav [Tanító] válasza: Ez az érzés, amit kapsz, ha nem vagy tudatos. Történik bármi ok nélkül? Először beüt valami, megfeledkezel a leckéről, kiszállsz belőle, és megtörténik a zuhanás.

Aztán tíz perccel később jön még egy orrba vágás, és ezt kérdezed magadtól: „Hoppá! Hol vagyok?” Összerakod, hogy hol. Ettől a pillanattól kezdve gyorsan össze kell szedned magad, és megint belépni a leckébe. Pár percen belül kapsz egy újabb ingert, ami megint kihajít a rendszerből.

Kérdés: Hol van ebben az én részvételem, ha minden felülről érkezik?

Válasz: Itt semmi nem a tiéd. Azért történik ez, hogy megértsd, valamit tenned kell, ha nem akarsz folyton kiesni a leckéből.

A Teremtő a fény befolyásának segítségével vet ki téged. Hogyan tehetsz ellene, hogy ez megtörténjen? Hol találhatsz egy másik, a Teremtőével ellentétes fényt, amely segít, ha Ő megakaszt?

Ehhez csoportra van szükséged, amellyel olyan fényt vonhatsz magadra, amely nem engedi, hogy a Teremtő eltérítse a figyelmed. Vele harcolsz. Mindig a Teremtővel harcolunk. Ki mással? Van még valaki Rajta kívül?

Kérdés: Hogyan harcolhatok, ha Ő az, aki ellenőrzése alatt tart.

Válasz: Fogadj el Tőle annyi erőt, amennyi lehetővé teszi, hogy harcolj ellene! A Teremtő szándékosan kínál fel számodra különféle helyzeteket, ugyanúgy, ahogy mi is tesszük, amikor kisgyerekkel játszunk. Mindenféle akadályokat hozunk létre, hogy a gyerek tanuljon belőle, és így váljon egyre okosabbá.


[311453]
A KabTV „Van egy hívásom. Koncentráció tanulás közben” című adásából; 2011.01.02.
Forrás: Fighting with the Creator — Laitman.com
67 queries in 0,136 seconds.