Dr. Michael Laitman

Kabbala – a tudományok forrása

1.02

Kérdés: Mi volt előbb, a Kabbala vagy a tudományok?

Válasz: Elvileg a tudomány a Kabbalából származtatott. Ez utóbbit pedig Ádám hozta napvilágra több mint 5700 éve. Őt követően a Kabbalisták húsz generációja következett Ábrahámig, az ókori Babilonig, aztán pedig mások vitték tovább Ábrahám örökségét. 

A Kabbala rendszert adott a kezünkbe. A filozófia is a Kabbalából vált ki. Ahogy azt a középkori német filozófusok írták, Arisztotelész és Platón a Kabbalából kölcsönözték a tudományos megalapozottságú tudást, és filozófiává alakították azt, amely aztán megalapozta a különféle tudományágakat.

Számos ókori tudós megírja, hogy Kabbalistákkal tanultak. Akkoriban az ember arra vágyott, hogy kérdéseket tehessen fel a természet azon részével kapcsolatban, amely nem befogható az öt állati érzékszervünkkel. Ma már hihetetlennek hangzik, hogy akkoriban az ember elsőként az élet értelmét kívánta tisztázni; nagyon közel állt a természethez, és ez volt az, ami igazán érdekelte. Ezt követően az emberiség egója növekedésnek indult, mindenféle technológiát eszelt ki, és ezek mellett mind a mai napig ki is tartott. Manapság azonban kezdünk visszatérni az eredeti alaphelyzethez, és a világunkra az úttörő felfedezők szemüvegén keresztül nézünk.

A mi világunk tanulmányozása a legalapvetőbb elfoglaltság. Ez határozza meg, hogy miért élünk, mi az, hogy materiális világ, és mi az, amiben létezésünk zajlik.

[312528]
A KabTV „Van egy hívásom. Mi a tudomány?” című adásából; 2011.03.06.
Forrás: Kabbalah—The Source of Sciences — Laitman.com
65 queries in 0,608 seconds.