Dr. Michael Laitman

A lelkek hierarchiája

962.3

Kérdés: Baal HaSulaam függött a tanítványaitól?

Válasz: Baal HaSulaam a legnagyobb lélek, aki minden korábbi Kabbalista bölcsességet magába szívott, és elmagyarázott nekünk. Ez egy különleges lélek különleges célja. 

Nem tudunk felnézni rá. Nem azért, mert nekünk nem kéne nagyra törnünk, hanem azért, mert az ő lelke különbözik a miénktől. Nekünk fejlődnünk kell, ő pedig megadta nekünk a korrekció módszerét, és még ma is velünk munkálkodik. 

A Kabbalisták húsz generációja Ádámtól Ábrahámig, aztán Ábrahámtól Rabbi Shimonig, Rabbi Shimontól folytatólagosan Ariig, majd Aritól Baal HaSula-mig és Rabashig mind együtt dolgoznak velünk, és fényt hoznak a számunkra. 

Kezdjük megkapni ezt a fényt, és megkíséreljük korrekciónk szolgálatába állítani. De mi magunk teljesen más lelkek vagyunk.

Kérdés: Ez nem azt jelenti, hogy a lelkük jobb, a mostaniak pedig rosszabbak? 

Válasz: Nincsenek jobb és rosszabb lelkek semmilyen módon és semmiben. Egyszerűen létezik egy cél, amely a közös lélek szerkezetén alapul.

Vannak olyan lelkek, amelyek elsőként emelkednek fel. Őket ősatyáknak, atyáknak, tanároknak nevezzük, és soruk Rabash-sal végződik.

Nemzedékünktől kezdve vannak lelkek, akik felismerik, mit kaptunk tőlük. Természetesen továbbra is fejlesztjük magunkon ezt a technikát, és sokféle információforrást és stílusú információt adunk le. De végül ez annak a feltárása, amit a korábbi Kabbalisták adtak nekünk.

[312577]
A KabTV „Van egy hívásom. A kabbalista szerepe” című adásából

Forrás: Hierarchy of Souls — Laitman.com
65 queries in 0,617 seconds.