Dr. Michael Laitman

A legfontosabb dolog a spirituális munkában

544

Kérdés: Hogyan lehet az igazak tulajdonságait feloldani a belső munkában? Külsőleg mutathatom magam senkinek a tízesben, de belsőleg az igaz ember tulajdonsága bennem lakozik. Hogyan lehet ezzel helyesen dolgozni?

Válasz: A barátaiddal kapcsolatos cselekedeteidben alájuk kell rendelned magad, hogy ez fokozatosan a lényed részévé váljon. Ez elengedhetetlenül szükséges. Akkor többet fogsz részesülni.

Kérdés: De ha külsőleg és belsőleg mindenki “saroknak”, azaz a legalacsonyabbnak tartja magát, akkor kit vegyél példaképedül, amikor szükséged van barátaid magabiztosságára, a belső igazakra?

Válasz: Mindannyiótok felett ott van a Teremtő. Ő majd felemeli vagy zuhanásba taszítja azt, akire szükség van, valahogy példát ad a csoportnak, és így tovább. Állandóan váltogatni fogjátok a különböző állapotokat. A lényeg, hogy mindenki érezze magát „saroknak”.

Kérdés: Hogyan tudod a legtisztábban érzékelni, hogy melyik barátod nulla vagy egyes?

Válasz: Nem fontos, hogy érezzétek. Nem szabad úgy látnod, hogy ez a barátod rosszabb, az meg jobb. Ez már teljesen lenullázta magát, az a másik pedig még nem. Ne teszteld őket. A lényeg az, hogy told előre őket, törődj velük, és hagyd, hogy te legyél az utolsó.

[324518]
A Napi Kabbala leckéből 24/01/26, „Felkészülés az 'Élet a Tízesben' Kongresszusra”.
forrás: https://laitman.com/2024/02/the-main-thing-in-spiritual-work/#gsc.tab=0
65 queries in 0,687 seconds.