Dr. Michael Laitman

A Kabbalista olyan ember, aki két világban él

Laitman_109

Kérdés: Mit jelent az, hogy a Kabbalisták két világban élnek, ebben a világban és a spirituális világban?

Válasz: Egy Kabbalista egy nagyon érdekes ember. A mi mércénk szerint nem nevezhető szentnek. Ő egy normális ember, öt normális érzékszervvel (látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás).

Egy Kabbalista fizikai testben létezik, a benne fenntartott összes ösztönnel, valamint különféle szokásokkal és hobbikkal. Ez azt jelenti, hogy egy Kabbalista ugyanúgy látja, érzi és értékeli a világot állati testén keresztül, mint minden más ember.

Ugyanakkor azonban a hasonló gondolkodású emberek csoportjába tartozik, akik a spirituális világ elérésére vágynak. Tehát ennek a vágyakozásnak megfelelően halad felfelé. Ez a második jellemzője annak, hogy Kabbalistának tekinthető.

De az emberek, akikkel kapcsolatban áll, lehet, hogy testként már nem léteznek a mi világunkban; de ez nem is lényeges. Érzi azokat az erőket, amelyek minden objektum mögött állnak, és kapcsolatban van velük, azaz a lelkekkel, mert a felfelé irányuló vágyakozásunk a lélek útján történik.

Egyrészt látja ezt a világot, érzi annak minden szenvedését, és ki akarja vinni az embereket ebből a világból, másrészt felemelkedik, és magával húzza őket.

Kérdés: Van-e valamiféle kapcsolat a fizikai test és az ember spirituális felemelkedése között?

Válasz: Valójában nincs kapcsolat. Az ember addig létezik ebben a fizikai testben, amíg fel nem fedezi azt, amit “a szívben lévő pontnak” neveznek. Ekkor olyan, mintha elhagyná a testét. Megszűnik csak azzal kapcsolatban lenni. Elkezd a szívben lévő pont fejlődésével foglalatoskodni.

De ez nem jelenti azt, hogy többé nem látja ennek a világnak a szépségét, nem szereti a hozzá közel álló embereket, nem akar többé valami finomat enni, és így tovább. Minden, ami az emberre jellemző ebben a világban, létezik benne. Más szóval, a spirituális felemelkedés előtti embereknek nem kell attól tartaniuk, hogy elveszítenek valamit. Éppen ellenkezőleg, csak bővíteni fogják a kapcsolati köreiket.

[175758]
Az orosz nyelvű Kabbala leckéből 2015/12/13
Forrás: https://laitman.com/2016/02/a-kabbalist-is-a-person-who-lives-in-two-worlds/#gsc.tab=0
67 queries in 0,129 seconds.