Dr. Michael Laitman

A fény drog

945

Kérdés: Egy-egy előadásod után általában az ember teljesen feltüzelve jön a Kabbala bölcsességének tanulmányozására. Valami szokatlan dolgot érzett. Ez az érzés egy ideig tart, majd lehűl. Ez az ő problémája vagy sem?

Válasz: Nem, ennek így kell lennie!

Miért kellene bárkit a befolyásom alatt tartani? Egyáltalán nem! Szükséges, hogy saját szabad akaratából kezdje el megérteni, amit mondtam neki, és amit javasoltam. Semmilyen körülmények között nem szabad benne hagyni a rajongás állapotában, mert akkor ez olyan lesz számára, mint egy kábítószer.

Nem fog többé táplálékot kapni tőlem. Amikor legközelebb találkozik velem, már nem lesz meg benne ez a kezdeti csodálat és érzékelés. Be fogja kapcsolni az elemzést, a fogalmi apparátus követelményét, mert fejlődnie kell.

Olyan ez, mint a gyerekekkel: az első alkalommal képesek vagyunk magunkhoz vonzani egy gyereket, de utána már be akarjuk vonni őket a cselekvésekbe.

Kérdés: Általában azok az emberek, akik kezdetben mindenért rajonganak, később “tapasztalt farkasokká” válnak. Rájuk nézel, és eltűnik a gyermeki ártatlanságuk. De hogyan kerülheti el az ember, hogy egyfajta elzárkózásba kerüljön?

Válasz: Itt nem tudok semmit sem mondani. Nem kell azon gondolkodni, hogy milyennek kellene lennie. Olyan lesz, amilyennek lennie kell. Nem mi határozzuk meg a jövőbeli állapotait. Bármi történik vele, annak úgy kell történnie, ahogyan történnie kell.

A lényeg az, hogy információt adjunk neki a belső fejlődésről, a külső lehetőségekről, arról, hogy mit kell tennie, hogyan kell tanulnia, olvasnia, csoportban dolgoznia, disszeminálnia – egyszóval, hogyan kell minden anyagot magába szívnia.

 [329228]
A KabTV "Kaptam egy hívást. Könnyű narkotikum" 2012.01.21.
forrás: https://laitman.com/2024/06/a-light-drug/
64 queries in 0,601 seconds.