Dr. Michael Laitman

Teremtsünk helyet a Teremtőnek a szívünkben

942

Hogyan érezhetjük mélyen a szívünkben, hogy kérnünk kell a Teremtőt, hogy segítsen nekünk egyesülni, hogy eljussunk a barátaink iránti szeretethez és elérjük a teremtés célját, hogy felfedjük a Teremtőt?

Ehhez helyet kell csinálnunk a szívünkben, meg kell értenünk, hogy ez a szív üres, és meg akar töltődni ilyen kérésekkel. Akkor felébresztjük a szívet, amelynek már csak egy kérése marad: hogy ne hiányozzon belőle a Teremtő. És nagyon szeretnénk megérezni, hogy Ő hogyan tölti meg a szívünket.

Remélem, hogy közeledünk ehhez az állapothoz. Köztünk vannak olyanok, akik már most is érzik, hogy a Teremtő hogyan kezdi betölteni minden egyes ember szívét. Erre kell még jobban összpontosítanunk. A legfontosabb, hogy csak kérjünk, könyörögjünk, amennyire csak lehet, és ne hagyjuk abba, ne essünk kétségbe. A Teremtő készen áll arra, hogy betöltse a szívünket, és ez biztosan meg fog történni.

Menjünk át együtt egy szívvel, egy közös reménységben ezeken a napokon, hogy a Teremtőhöz közelebb kerülve betöltse a szívünket.

Mindenekelőtt a hit fényét kell megkapnunk a Teremtőtől. Meg kell töltenie az ember szívének minden helyét, és éreznünk kell, hogy a hitnek ez a fénye a Teremtőtől érkezik hozzánk.

Ami a mi részünkről szükséges, az a hit elérésének vágya. Akkor ennek a vágynak, a hiányérzetének a mértékében fogjuk megkapni ezt a fényt a Teremtőtől, amely betölti a szívünket. Ez a legelső cselekedet, amit meg kell tennünk.

Aztán a hit fényében, amely bizonyos mértékig betölti a szívünket, tovább kell haladnunk. Minél inkább hiányzik a hit fénye, annál nagyobb a képességünk arra, hogy beteljesülést kapjunk, ami a hiány újabb érzésévé válhat.

A hitet csak úgy lehet növelni, ha megerősítjük kérésünket, ha törekszünk rá, ha megbeszéljük, mélyebben tisztázzuk, és akkor vágyunk növekszik.

 [329916]
A Nemzetközi Kabbala Kongresszusról 2024.05.19., "Imádkozni, hogy az értelem fölé emelkedjünk"
forrás: https://laitman.com/2024/06/lets-make-room-for-the-creator-in-our-hearts/
64 queries in 0,511 seconds.