Dr. Michael Laitman

A végső korrekció

944

Kérdés: Mi a végső korrekció?

Válasz: A végső korrekció az összes lélekkel együtt egy közös lélekben való létezés elérése, amelyet Ádámnak hívnak, a „Domeh” [Hasonló] szóból, „mint a Teremtő”. Olyanok vagyunk, mint Ő, és ezért Ő tölt be minket.

Olyanok vagyunk, mint a Kli, és a Teremtő olyan, mint a fény. Ez az az állapot, amikor egyesülünk, és a Teremtő bennünk van. Ezt az állapotot hívják Gmar Tikkun-nak – végső korrekciónak. Ezt kell elérnünk.

Ezt tízesben érik el a férfiak és a nők egyaránt. Nem kell keresni semmit, amikor minden egy irányba mutat. Látni fogjátok, hogy mennyi különböző állapoton fogtok keresztülmenni; ez egyszerűen felfoghatatlan az elme számára, pedig csak a vágyról és a beteljesülésről van szó. A beteljesülés hatással van a vágyra, a vágy pedig reagál a beteljesülésre. Nincs semmi más!

Nézd meg, mi történik a világunkban: milliónyi szín, hang, milliárdnyi ember, és a legkülönfélébb élettelen, növényi és élettelen természet. És mindez csupán két paraméterből fakad: a megszerzés vágyából és a kitöltés, az öröm adásának vágyából.

Ezért nem kell semmi mást keresni. Meglátjátok, hogy ez rengeteg érzést ad az út mentén! Meg fogsz lepődni, hogy mennyi állapotot tudunk mindebből összegyűjteni.

[330261]
A Kabbala leckéből 2020.02.16., „Kérdések és válaszok"
forrás: https://laitman.com/2024/06/toward-final-correction/
64 queries in 0,634 seconds.