Dr. Michael Laitman

Lenullázódni a barátok előtt

524.01

Kérdés: Amikor workshopokon veszek részt, a gonosz kinyilatkoztatása történik bennem. Minden barátomban látok néhány hibát: ez rosszat mond, az a másik halkan beszél, ez elalszik stb. Ezek a képek rajzolódnak ki előttem. Hogyan viselkedjünk helyesen ilyen esetekben?

Válasz: A tanács egyszerű: legyünk olyanok, mint a kisgyerek, aki a nagyok között ül. Nyisd ki a szemedet és a szádat, és így fogadd be az egészet. Ez a legjobb, amit tehetsz.

Add át magad teljesen az általános áramlásnak. Jó, amit a barátok mondanak. Ne kritizáld őket, még akkor sem, ha rosszul beszélnek. Vedd a szavaikat kedvesnek, jónak és igaznak: „Én is ezt akarom, és velük vagyok”. Majd meglátod, hogyan jössz ki a workshop után.

Kérdés: Van-e értelme a gonosz hajlammal dolgozni? Az a lényeg, hogy mindenkivel együtt legyünk a folyamatban?

Válasz: Természetesen! Miféle gonoszság?! A gonosz csak benned van. Azzal pedig, hogy ezt látod másokban és kritizálod, magadat lövöd lábon.

A Teremtő azért festi eléd ezeket a képeket, hogy éppen ellenkezően még inkább lenullázd magad és megpróbálj beléjük hatolni. Minden, amit rossznak látsz bennük, az mind benned van.

[330228]
A Kabbala lecke 2020.02.16, „Kérdések és válaszok" című leckéből.
forrás: https://laitman.com/2024/06/annul-beforeyour-friends/
64 queries in 0,625 seconds.