Dr. Michael Laitman

Az Univerzum legösszetörtebb része

738

A Teremtő egyetlen vágyat teremtett, amely fejlődésen ment keresztül, majd apró részekre tört. A közös vágy különálló részecskékre való széttöredezésétől kezdve egoizmus bontakozott ki közöttük, egymás kölcsönös elutasítása, és így kezdték magukat a mi világunkban elhelyezetteknek érezni.

Az összes élettelen, növényi, állati és emberi vágyat, amit érezni kezdtünk, elkezdtük magunkon kívül látni a környező világ formájában. Az egymás felé irányuló vágyaink négy szintből állnak, amelyeket mozdulatlannak, növényi, állati, eleven és emberi szintnek nevezünk, vagy 0, 1, 2, 3, 4. (a nulla az az egoizmus szintje, ott az ember saját maga felé irányul)

A mi feladatunk, hogy letérjünk az egoista fokozatról, mert azon maradva nem is érezzük, hogy hol vagyunk.

Az egoizmus kezdetben önmagunkba zár minket – mindannyiunkat. Amíg benne vagyunk, nem érzünk semmit, csak a világunkat. Ez az Univerzum legalacsonyabb, legjelentéktelenebb és leginkább megtört része. Ezért nem tudjuk, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, és miért vagyunk – abszolút semmit! Talán nyomasztónak érezzük. És akkor még ezt az igazságot sem érezzük.

De megkaptuk az erőt, amely fejleszt bennünket. Fokozatosan egyre több felső fény ereszkedik ránk, az adakozás minősége, amely lehetővé teszi számunkra, hogy érezzük az egymással való egyesülés szükségességét.

[330301]
A Kabbala leckéből 2022.02.17., „Felkészülés a kongresszusra"
forrás: https://laitman.com/2024/06/the-most-shattered-part-of-the-universe/
64 queries in 0,615 seconds.