Dr. Michael Laitman

Érdemes-e jóslatokat tenni a jövőre nézve?

214

Kérdés: Amikor mi a tízesben egyetlen vággyá válunk, vonzunk-e másokat, vagy van itt kilökődési hatás?

Válasz: Sem az egyik, sem a másik. A tény az, hogy nem vagyunk normál állapotban. Minden, amit teszünk, újdonság; a kabbalisták még soha nem cselekedtek így. Egyénileg fejlődtek.

Baal HaSulam szerint, amikor elérjük az utolsó nemzedék szintjét, akkor, az alapján, amit minden kabbalista írt legalábbis az elmúlt évszázadokban, tízeseket vagy egy nagy csoportot kell létrehoznunk, és el kell kezdenünk terjeszteni az egész emberiségnek. Ezért néha nem tudok pontos választ adni a feltett kérdésre.

A kabbala nagyon gyakorlatias tudomány. Azt csináljuk, amit látunk. Így van megírva: “A bírónak csak az van, amit a szeme lát”. Csak az alapján, amit felfedezhetünk, láthatunk és feljegyezhetünk, válik világossá számunkra, hogy így kell lennie.

Nem tudom, hogy a jövőbeni események a világban hogyan fognak történni. Csak találgatni és néha írni tudok róla. De általában igyekszem nem jósolni, mert a valóságban semmit sem lehet biztosan tudni.

Nekünk ugyanazon elv szerint kell cselekednünk, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és a Teremtőhöz, és az eredmény minden egyes szakaszban néha más és más lehet. Ez természetes jelenség a természetben. De mindig jobbra fordul, még akkor is, ha ez számunkra kellemetlennek tűnik.

[330712]
A Napi Kabbala leckéből 2020.02.19., „Felkészülés a kongresszusra"
forrás: https://laitman.com/2024/07/is-it-worth-making-predictions-for-the-future/
64 queries in 0,623 seconds.