Dr. Michael Laitman

Befelé összpontosítani

Minden a szándékon múlik. Ez hasonló a szelephez, egy belső égésű motorban, amely kinyílik, ha megvan a helyes szándék.  Amint a szándék elillan, a szelep lezár. Ez az, ahogy minden pillanatban működöm, kinyitom a szelepet, majd lezárom. Reméljük, hogy képesek leszünk elindítani a motort.

A szándék méretét, a vágy mérete határozza meg, melyet képes vagyok uralni általa. Lehet, hogy a szándékom csak a vágyaim ásványi szintjéhez elegendő, vagy a növényi, illetve az állati szintekhez, de az is lehet, hogy az emberi szinthez. Világos, hogy az erősebb, eredményesebb és hatalmasabb szándékok befolyásolják a kicsiny, alacsonyabb vágyakat.

Ezért, a legfontosabb dolog a számunkra, hogy a csoportra, az egységre, a kölcsönös garanciára gondoljunk, mivel ezek által megkérdőjelezhetetlenül uralkodni fogunk a többi, alacsonyabb vágyainkon. Ezért, szükségesek a kölcsönös garancia feltételei annyira.

Azt gondolom, hogy a barátok is kívül vannak rajtam, és az egész világ, a teljes emberiség, és a Teremtő is. Azonban meg kell próbálnom mindezeket magamhoz csatolni a kölcsönös garanciában, a helyes kapcsolatban, kölcsönös függőségben, hogy ezek a vágyak egyesülhessenek, hogy én, és a Teremtő bennem, valamint az összes külső rendszer is az enyémmé váljon. Semmit nem kell ezen kívül látnom, csak egyetlen „személyt,” akit én rakok össze, és törődök vele.

Ha kikerülök ebből a belső érzékelésből, és más emberekkel beszélek, akkor ebben a világban élek, így természetesen lesz egy ütközés az érzékeimben megjelenő külső világ, és az említett belső érzékelés között. Azonban el kell fogadnom ezt a dualitást most, amely nem egyéb, mint egy pszichológiai probléma. Majd fokozatosan elkezdem látni a belsőleg kialakuló képet.

Ez hasonló ahhoz, ahogy egy felnőtt érzékel, összehasonlítva egy gyermek érzékelésével. A gyerek csak a külső oldalt látja, miközben a felnőtt megérti a dolgok mélységét, és látja a belső okait, amikor elbírálja, mi történik valójában. Még ha ez egyetlen irányba is mutat, és csak mélyebben merül az anyagba, mivel mind a szándékunk, mind a külső viselkedésünk egoista.

Azonban, a szokások fejlesztésével, és erőfeszítések megtétele által, elérhetünk egy újfajta valóság érzékeléshez.

Ezért, minden szándék feltárása, a teljes munkám az, hogy megpróbáljam megváltoztatni a víziómat, a belső érzékelés, a kabbalának nevezett belső bölcsesség, a Tóra belső része által. Akkor, látni fogom a világ teljességét, mint egyetlen szervezetet, amelyben minden hozzám tartozik, és hogy nincs is semmi rajtam kívül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,155 seconds.