Dr. Michael Laitman

A tökéletes munka

Kérdés

Kitől kell kérnünk a kapcsolódást és a kijavítást a Zohár olvasása alatt?

Válasz

Én egy teljes valóságban létezek, egy olyan Erőben amit “Elokim”-nak, “Felső”-nek, “Teremtő”-nek,”Fény”-nek, nevezzünk. Csak ez az Erő el van rejtve elöllünk. Ő tart mindent tökéletességben. Bár feltárul nekem az élet különféle tökéletlen formában, de csak azért, hogy én akarjam a tökéletességet. Nekem el kell képzelnem magamnak magamban, mi is az a tökéletesség.

Lehetséges, hogy a tökéletességnek számomra az a jelentése, hogy én telt legyek, vagy bölcs, vagy ismert? Vagy a tökéletesség abban van, hogy ahelyett hogy én megkapom a kitöltéseket, én semmibe vegyem őket és fölé emelkedem, és csak a szeretetre és az adakozásra koncentrálok?- Nem, ez sem tökéletesség. Akkor mi az?

Nekünk meg kell tanulnunk a tökéletességet a Felsőtől, mert Ő a tökéletes. Az, hogy csak úgy adakozzak, vagy csak úgy szeressek valakit – ez sem tökéletesség. A tökéletességet a Felső Szinttől kell, hogy megtanuljam.

Illetve kérnem kell tőle, hogy tárja fel számomra, hogy mi a tökéletesség. Ez a föltárás.. Az egész világ felfedezi, hogy hiányzik belőle a tökéletesség, és a csapások által a Teremtő, a bennünk levő tökéletesség hiányát tárja fel. Sőt csapásról csapásra, megtanuljuk, hogy a csapások között van szünet, hogy megérthessük, érezzük, miben voltunk rosszak, és miben lehetnénk jobbak. Így halad az emberiség, ahogy Baal HaSzulam mondja: elpusztítjuk a korábbi állapotokat, amelyeket nem tudunk tovább eltűrni es beleegyezünk az új állapotba, amellyel azelőtt nem akartunk kiegyezni, és most már látjuk, hogy be kell, hogy fogadjuk. De ez a “fájdalom”útja, ez a természet útja, a normál evolúció fejlődése.

De mi gyorsan akarunk fejlődni, a belátás által, a megértés és a közös együttműködés által- akkor nekünk magunkban kell, hogy megkeressünk, hogy mit jelent a “tökéletesség”. Ezért mi kérjük a Teremtőt, hogy fedje fel és adja meg nekünk ehhez a megfelelő szellemet és az érzékelést.

Ő a feltételeket támaszt: “Te fel akarsz tárni Engem? Ha fel akarsz Engem tárni, meg kell, tanulod a rendszert, tudatosan kell, hogy fejlődj, megértéssel kell, hogy elérd, hogy: mi az a tökéletesség, mi az élet, és mi a valóság rendszere. Tessék! Én is akarom ezt. Azt akarom, hogy ne legyél gyermek és ne legyél többé rabszolga”.

De ehhez szükség van különféle műveletek végrehajtására, gyakorlatokra, mint például a laboratóriumi munka, ahol tanulod ezt a rendszert. Hogyan? – Csoportban. Ha készen állsz, arra, hogy kapcsolódj a barátokkal, tanuld meg, hogy mi a “kapcsolat”, mi az “az egy, egyedüli és különleges,” mi a szeretet a gyűlölet felett – akkor a tiéd lesz a barátok viszonyának a rendszere.

Én hoztam létre neked ezt a rendszert. Én vezettelek el hozzá, Én adtam neked a tanárt… minden korosztály számára, a tanárok már elérték ezt a rendszert, ismerik és lejegyezték számodra. Minden a te kezedben van – vedd magadhoz és kezd el megvalósítani. A te fejlődésed mértéke szerint, feltárok egyre több és több eszközt. Így fogod felfedezni és megérteni, mi a tökéletesség”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.