Dr. Michael Laitman

Válaszd a megszületést

Kérdés

Mit jelent az a kifejezés, hogy: “Nincs kényszer a spiritualitásban”?

Válasz

Nincs kényszer a spirituális világban, mert végső soron minden az ember erőfeszítésén múlik.

Ebben a világban a megszerzés irányit, és a Felső világban az adakozás irányit.  Mindkét esetben ezt tartani kell, és ez kényszer. Elvégre ezek a természet törvényei.

Például ott van a gravitáció törvénye. Ez egy vonzó erő, amely vonz engem a földre. Ellen tudsz állni a kényszerének? “Bár én nem akarom, hogy működjön, mert van nekem a saját tervem is…”. De ez nem fog így működni. A törvény így működik, tetszik vagy sem. Az adakozás és a megszerzés törvényei működnek rajtam. Az egész valóság teljes kényszerítés.

Csak a választás állapotában vagy szabad. Milyen választás ez? A választás átmenet a megszerzésről az adakozásra:  a csoport, a Fény, a Reformáló Fény és tanár segítségével. Sőt, az adakozás és a megszerzés együttesen, egyetlen Törvény, egy Erő. A te választásod, hogy hogyan engedelmeskedsz neki, pozitív vagy negatív irányban. Ezt te választod magadnak.

Tehát mit döntesz, érdemes-e vagy nem csatlakozni az adakozáshoz? Te tudod, mi volt előbb, és mi fog történni utána … Mi még mindig nem érezzük, nem vagyunk képesek használni a választás helyét. De valóban létezik egy csodálatos feltárulás előtted…

Gyakran hozzunk fel a példázatot a féreggel az almában. Ez olyan, mint amikor kinyílik egy apró nyílás és a belső héjból kitekintve, feltárul előttem az egész világ. Bár ez nagyon keskeny nyílás, és ez az ő választása: megszülessek, vagy ne szülessek. Minden alkalommal, te hozod meg ezt a döntést, mindig megszületik egy kis rész belőled, és ezzel minden alaklommal belépsz egy új világba, amely már készen áll számodra.

Ez valóban egy nagyon kicsi és gyenge cselekedet az én részemről, de ez olyan, mint amikor én el kezdek működni egy hatalmas rendszer részeként, egyetlen kattintással. A választás helye pontosan az a spiritualitásban, hogy nincs benne kényszer. Jómagam feltárok magamnak egy új világot, és az én viszonyom is hozzá, szabaddá válik.

A törvény egyformán működik, de amikor beléptem az adakozás világába, megszerzem a szabadságot: mindez – az enyém. A megszerzés vágya a szándékban korrigálódik, azért hogy adakozzon, és én ezen a ponton már uralom is. Akkor vagyok igazán szabad, ha képes vagyok használni az adakozás cselekedetét, úgy ahogy akarom. Csak ezt akarom, és nincsen benne semmi korlátom.

Eszerint mondva van: “Nincs kényszer a spiritualitásban”. Én megszületek, átmegyek az alma héján keresztül egy csodálatos világ felé, a napra, a friss levegőre, ahol a madarak énekelnek. Amikor áthaladok a keskeny nyíláson, magamhoz veszek egy új hozzáállást, amelynek az adakozás az alapja, és belépek egy végtelen világba, ahol szabad vagyok.

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.