Dr. Michael Laitman

Ki segít visszatérnem?

Baal HaSulam, Shamati, 99. „Ő nem beszélt Gonoszról vagy Igazról.” Mi most megértjük az írást, ahogyan a Teremtő mondta: „Térj vissza hozzám, és én vissza fogok térni hozzád.” És Izrael ellenkezett Vele: hozzál vissza minket Uram, és mi visszatérünk Hozzád.

Mi azt akarjuk, hogy a Teremtő elsőként cselekedjen. De Ő azt mondta nekünk: „Először térjetek vissza hozzám, és én visszatérek hozzátok.” Olyan mintha vitatkoznánk, hogy ki oldja meg ezt a nehéz helyzetet. Minden állapotban két ilyen vizsgálat létezik: a Teremtő részéről és a teremtmény részéről.

Általában így dolgozunk: a tanáron, a könyveken, a csoporton, a leckéken és a terjesztésen keresztül, hogy mindez mindig hatással legyen az illetőre minden állapotban.  Máskülönben nem lesz képes a kilépni az állapotából, és megmarad „önmaga” szintjén.

Képzeld el, hogy egy bizonyos állapotban vagyok, mintha megállítanám az időt egy stopperórával. Ez az én jelenlegi állapotom a jelenlegi fejlettségi fokomon. Hogyan tudok változtatni ezen, és tenni valamit magammal, ezen az állapoton belül? Soha nem leszek képes semmit tenni. Szükségem van valamiféle külső erőre, amely előre tol a szenvedés által, vagy előrefelé húz az örömeimen keresztül.

Mindez az én eszközöm. Hogyan tudom beszerezni ezeket minden állapotomban? Nekem gondoskodnom kell ezekről az előrehaladáshoz, és előzetesen biztosítanom kell, hogy minden állapotomban legyen tanár, csoport, könyvek, terjesztés, és baráti találkozók, amelyek nem hagynak pihenni és felejteni, így én nem eshetek le anélkül, hogy valaki ne tudna róla. Még ha az Északi Sarkon élek is, elszigetelve mindenkitől, nekem barátokat kell „vásárolnom”, akik mindig figyelnek rám, akik tartják a kapcsolatot velem, és tesznek velem valamit. Ez az egyetlen mód rá, hogy előrejussak.

D

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.