Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia ereje: próbáld ki és meglátod

A kölcsönös garancia ereje: próbáld ki és meglátod

Minden száműzetés, amelyen eddig Izrael népe keresztülment, a kölcsönös garanciából való száműzetés volt. És minden alkalommal a szenvedés oly mértéket öltött, hogy Ábrahám csoportja újra összekapcsolódott. De egyszer a megszerzés iránti vágy akkorára nőtt, hogy a testvéri szeretet alaptalan gyűlöletté alakult. A Templomot lerombolták, a kölcsönös garancia megtört, és az emberek a legutóbbi száműzetésben találták magukat, mely napjainkig is tart.

Ma, ahogy Báál HáSzulám mondja nekünk, Izrael népe olyan, mint egy zsák mogyoró, ami csak a külső körülmények hatására van együtt. Más nemzetek gyűlölete arra kényszeríti őket, hogy bizonyos mértékben kapcsolódjanak, de ez a kapcsolat nem létezik a belső kapcsolatban, vagy a természetes kapcsolatokban, amelyek más nemzeteknél jellemzőek. Izrael népe között csak a kölcsönös garancia kapcsolata létezett, mikor felismeréseik és megértéseik, és erőfeszítéseik azt célozták, hogy együtt legyenek.

Bármely más nemzet természetes ösztönös erő által egyesül, míg Izrael népének dolgoznia kell kapcsolódásán, máskülönben ezt a munkát a körülöttük lévők gyűlölete végzi el, nem hagyva más esélyt. Ilyen esetben Izrael népe a mozdulatlan természet szintjén kapcsolódik össze; így nem fejlődik és száműzetésben marad, mivel nem saját magától, saját önszántából halad a kapcsolódás felé; nem igyekszik, hogy felfedezze az adakozás és a szeretet minőségét , ami “a Világ Bajnoka” (אלוף); a héber Aleph betű (א) a különbség a száműzetés (גלות – Galut) és a visszafizetés (גאולה – Geula) között.

Izrael gyermekei otthagyják a száműzetést, mikor igyekeznek, hogy felfedezzék az adakozást és a szeretetet a közöttük lévő kapcsolatban. Így hát még ma is száműzetésben élnek, és nem alkotnak még egy nemzetet. Csak a bajok sorozata tartja őket össze, ezért nem szóródnak szét, így képesek betölteni szerepüket és tovább tudják adni az üzenetet az egész világnak, és egyszer majd megelégedést hoznak a Teremtőnek.

Ez a jelenlegi helyzet. Ez azt jelenti, hogy Izrael gyermekeinek, minden erejüket abba kell fektetniük, hogy a külső nyomástól a belső nyomás felé mozduljanak. Ha belső nyomás már erősebben kötelezi őket a kapcsolódásra, mint a rakéták vagy az általános gyűlölet más megnyilvánulása, akkor a külső nyomás leáll. Izrael népének folyamatosan köteleznie kell magát, hogy kapcsolódjon felülemelkedve a külső tényezők nyomásán.

De ma a népek készek kapcsolatról beszélni és ez egyszerűen szégyen. Rossz az a helyzet, melyet a Teremtőt azért idéz elő, hogy összekapcsolja őket a világ nemzetei között lévő ellenségeik által. Ez nem Izrael népének valódi hivatása, és erre nem is lehet büszke. Az emberek nem alakítanak ki jó és kívánatos kapcsolatokat egymás között, a külső erők végzik el ezt a munkát. Mindeközben, nekünk belső erőnket kell fejlesztenünk, azáltal, hogy a kapcsolódásba fektetjük be azt, és akkor a külső nyomás leáll. Egyszerűen eltűnik majd.

Ezt nagyon egyszerű letesztelni, mivel a belső kölcsönös kapcsolódás nem kerül semmibe, nem igényel semmit, csak vágyat és elhatározást. Tehát próbáljuk ki és lássuk milyen hozománya van. Semmi kétség, hogy meggyógyítja a társadalmat, segítségére lesz az országnak és hasznára válik mindenkinek. Az autóbalesetek és a bűncselekmények száma csökkenni fog. Ugyanakkor, folytatjuk majd, hogy lássuk ez segít-e megerősíteni biztonságérzetünket, és hogy hatással van-e ellenségeinkre. Amondó vagyok: teszteljük!

2012 November 16, A Napi Kabbala Lecke 4. részéből, Báál HáSzulám írásai

FG.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,154 seconds.