Dr. Michael Laitman

Nyissuk ki az ajtót a Fénybe

Nyissuk ki az ajtót a Fénybe

Kérdés:

A Zohár könyve tud segíteni nekem felismerni a gonoszt ?

Válasz:

A Zohár tud segíteni valakinek érezni a gonoszt, jobban mint bármelyik más forrás, megtudja adni a személynek az eszközt, hogy megérezze a gonoszt. Haladunk előre a Fény útján, a Teremtő felé, az adományozás ereje felé, amely az egyetlen, ami uralkodik és ami a valóságban tevékenykedik, mert a kapás vágya nem fog megmozdulni, hogyha az adományozás erejétől, a Fény erejétől, nem kap benyomást.

Szóval, kiderül hogy a Kabbala könyvek nélkül, és különösen a Zohár Könyve nélkül, nem fedeznénk fel a mozgásunknak a forrását, hanem csak vándorolnánk ebben a világban. A Fény körök formájában hat ránk, így közeledik hozzánk minden oldalról egyaránt, és akkor minden elmerül különböző problémákban.

De mik a problémák? Ezek az érzések, hogy mi ellentétesek vagyunk a Fénnyel. Nem tudjuk, hogy mi a Fény, de rosszul érezzük magunkat, mivel nem tudjuk a természetét.

Például képzeljünk egy kisgyereket aki fázik. Ő reszket, sír és nem tudja hogy mit tegyen. Mellette van egy ajtó a meleg szobához, de nem tudja, hogy be kell mennie oda, és folytatja a sírást és a sikoltozást, de nem tudja összekötni a rossz érzését a hideggel. Nem érti hogy a hideg miatt érzi rosszul magát és nem tudja, hogyha át megy a másik szobába akkor jól és melegnek fogja érezni magát. Amit tud érezni, a valódi jelenség miatt éri el, de nem tudja hogy ez honnan származik. Csak egyszerűen a belső állapota szerint viselkedik, ok és eredmény nélkül. Így reagál az egyszerű kapás vágya.

De ha ez a vágy elkezd egy fejet építeni magának, akkor azonnal megérti, hogy honnan jönnek a dolgok, miért és hogyan lehet őt megmenteni, és milyen tevékenységeket kell végrehajtani, azért hogy felszabaduljon a rossz állapotból. És ez már a fej. De ez honnan jön létre? Attól, hogy a Fény segít különböző tevékenységekkel megépíteni benne egy mechanizmust, mert a kapás vágya egyáltalán nem létezik.

Így fokozatosan haladunk a jó felé. Vannak emberek egy olyan fejlődött szinten, akik egyszerűen amikor rosszul érzik magukat felkiáltanak. Vannak mások, akik próbálnak menekülni mindenféle irányba, de nem ismerik a jó irányt. Vannak olyanok is, akiknek sikerül az elmenekülni. De, vannak akik megértik, hogy nem kell elmenekülni, és ha érzékeljük, hogy a Fény felénk jön és rossz érzéseket teremt bennünk, akkor mi jóra tudjuk fordítani, és nem kell sehová elfutni. Így legyőzik az állapotukat, fölé emelkednek, és ugyanabban a helyben felfedezik a Fényt. Ez mind a fejlődésünkön múlik.

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,198 seconds.