Dr. Michael Laitman

Miért szerencsések bizonyos lelkek, mások pedig nem?

Kérdés a Facebookról: Mit tettek a lelkek, hogy az Ön gyermekeiként és unokáiként születtek meg? Miért szerencsések egyesek, mások pedig nem?

Válasz: Biztosíthatlak, hogy nem olyan nagy ajándék a gyerekemnek vagy unokámnak lenni. Cipelniük kell az életem súlyának bizonyos részét. Az életük más, de semmi esetre sem könnyebb vagy jobb.

Ami a lelküket illeti, egyáltalán nem szerencsésebbek másoknál. Több lehetőség adatott számukra, hogy korrigálják magukat. De ugyanakkor jóval több egoizmusban is részesülnek.

A fiam Kanadában él. Kiadónál dolgozik. Idősebbik lányom a biológiai tudományok doktora, világszerte ismert ember. Az álma, hogy legyőzze a női szerveket megtámadó ráktípusokat. Kisebbik lányom filozófus, filozófiából diplomázott (témája a kabbala volt), és a szervezetünknél dolgozik. Nem tudom, hogy szerencsések vagy sem, boldogok, avagy nem.

Az igazság az, hogy az élet bármelyik területéről is beszélünk, a személynek minden adva van, amire szüksége van ahhoz, hogy elérje az abszolút átfogó spiritualitás állapotát. Ezért senki sem tehet panaszt. Még a legkisebb, legalacsonyabb sorból származó, szegény, korlátolt ember is tisztában van vele, hogy a felülről kapott körülmények — bármennyire is hihetetlennek tűnik számunkra – a lehető legalkalmasabbak számára, hogy eljusson a tökéletességhez.

https://laitman.com/2019/10/why-are-some-souls-lucky-and-others-are-not/   

67 queries in 0,111 seconds.