Dr. Michael Laitman

Hogyan hat a tízes, a világra?

Kérdés: Mit jelent a tízes egyesítése, a Teremtés irányítása érdekében?

Válasz: A tízes és a teljes teremtés ugyanaz. A tízes ugyanaz a rendszer, csak kisebb léptékben. Amit a tízesben csinálunk, az egész Teremtést befolyásolja ugyanazon a szinten, mint ahogy a tizes hasonlóvá válik a Teremtéshez. 

Ha valahogy össze tudunk kapcsolódni a tízesben, hogy hasonlítsunk a kölcsönös adakozás törvényeire, amelyek az általános Teremtésben vannak, akkor az egész világra hatással vagyunk, amennyiben megpróbáljuk ezeket a törvényeket az egoizmusunk felett alkalmazni. Sőt, hatásunk azért is nagyon erős, mert kicsi és gyenge, kezdők vagyunk.

Úgy tűnik, hogy minél jobban növekszünk, annál inkább képesek leszünk mindent befolyásolni. Valójában egyrészt látszólag nagyobb a hatásunk, másrészt kevésbé. Ez olyan, mint a kisgyerekek hatása a világra. Erejében nem nagy, de hatásában nagy.

Ez azt jelenti, hogy sokkal jobban figyelünk a gyermekekre, mint a felnőttekre. A világnak figyelmesnek kell lennie velük, és értük kell cselekednie, mivel ők a világ, és a világ jövőjének központi része.

Tehát az adakozás tulajdonságának és minőségének erejéve,l minőségileg nagy mértékben és kis erő által befolyásoljuk a Teremtést. Ez később megváltozik, mert a spirituális világokról fogunk beszélni, nem pedig az egoista világunkról.

[241062]
KabTV “Kabbala Alapjai” 19/02/05
Forrás: https://laitman.com/2020/12/how-does-a-ten-impact-the-world/
65 queries in 0,115 seconds.