Dr. Michael Laitman

A tű fokán keresztül egy új világba

Minden erőfeszítésünknek megfelelően történik. Ne várjuk azt, hogy valami magától változik meg. Csakis az egységünk irányában kifejtett erőfeszítésink eredményeképpen vagyunk képesek a Fényt magunkra vonzani. Minnél nagyobb az erőfeszítés, annál erősebb a Fény hatása, és vice versa. A Fény teljes nyugalomban marad, és csak amikor a közös egységünkre aspirálunk vagyunk képesek Őt arra venni, hogy egyesítsen minket.

Mi egyre közelebb vonzódunk egymáshoz, és ezáltal közelebb vonzódunk magához a Fényhez is. Ahogy mi eltávolodunk egymástól, mi eltávolodunk a Fénytől. De erőfeszítéseink soha nem vesznek kárba, és a “fillér fillér után egy nagy összeggé nő”. Minden egyes alkalommal amikor mi egységre próbálunk lépni a Fény befolyásol minket, és még akkor is ha eltávolodunk egymástól azonnal utána a Fény által létrehozott korrekció megmarad, semmi nem vész el, és mi tovább mozdulunk a következő szintre.

Ezen “zsugorodások” és “kiterjedések” folyamata olyan, mint egy belépés-kilépés, vagy a szív ütései. Mi egységre lépünk, a Fény befolyásol minket, korrigálja kapcsolatunkat, és azonnal létrehozza a következő, még korrigálatlan szintet. Ismét nekünk erőfeszítéseket kell tennünk, a Fénynek megadva a lehetőséget hogy ismét egyesítsen minket, és ismételten a korrekció magával hozza a következő még korrigálatlan szintet. És így tovább ameddig mind a 125 szint nincs korrigálva.

Minden egyes alkalommal én korrigálatlan szintem fölé emelkedem, és azt előkészítem a korrekcióra. Az első lépcsőfok az, amikor a szívben található pontom átlép a Machsom-on. És akkor utána az a vágy egy részét áthúzza a Machsom-on, azt a részt mely képes már a fölött létezni (értelem feletti hitben, azaz Bina a Malchut felett). És így tovább, ameddig fokozatosan összes vágyamat át nem cipelem a Machsom-on, egyiket a másik után, hogy azok a fölött létezzenek, azáltal hogy megszerezték az adakozás tulajdonságát a megszerzés felett. Mindez a Bina Hafetz Heszed szintje, azaz adakozás az adakozás érdekében. Ezennel hibáim érdemekké váltak, és bűneim hibákká.

Ezek után a következő fázisba lépek: egy kicsiny lukon a következő falon keresztül áttörök a mások iránti szeretet uralmába. Az én szívben található pontom az első ebben is, és utána vágyaim minden egyes része átlép abba a szintbe is. Amekkora mértékben képes vagyok őket felhasználni a többiek szeretete (beteljesítése) érdekében, én átformálom önzőségemet a Teremtő iránt adakozó megszerzés iránti vággyá.

Minden egyes alkalommal önzőségünkkel dolgozunk egy nagyobb egység irányában azáltal, hogy magunkra vonjuk a Fényt mivel a formák hasonlóságára törekszünk. Én vágyakozom, és a Teremtő válaszol vágyamra, végrehajtva az összes cselekedetet.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.